rántott gomba

Címkék: gomba

2010.10.24. 09:00

Sokáig azt hittem, a rántott gombát mindenki szereti. Aztán megtudtam, hogy van aki egyáltalán nem szereti a gombát, vagy ha mégis, akkor rántva nem. Érdekes... Na, a mi családunk nem ebbe a csoportba tartozik, nálunk ez mindenkinek bejövős. Egy nagy gond van vele, elég macerás az elkészítése és az olajban sütés pedig mindig "szaggal" jár, szeparálható konyha ide, kiváló páraelszívó oda... Így aztán ez nem kifejezetten hétköznapi étel nálunk. Nyáron gyakran odakint süti a férjem. Ezúttal azonban a konyhában sült, de legalább a panírozásra már a férjem módszerét használom, miszerint nagy tálakban lisztezek és morzsázok, ide-oda görgetve a gombákat

Rendszerint kisebb, laposabb csiperke gombából szoktuk készíteni a tönkök eltávolítása után, de ezúttal olyan gyönyörű gombákat láttam még a piacon, hogy vettem őzlábat és ízletes rizikét is. De az őzláb valószínűleg nem erre való, hiába ajánlotta az árus...

 

Nem is tudom. Írjak receptet? A rántott gomba, az rántott gomba :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr832376027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nahátén 2010.10.24. 19:23:35

Rántva az őzláb kalapja az egyik legfinomabb. Ajánlom kipróbálásra.
Persze ebben a témában is minden ízlés kérdése, amivel - mint tudjuk - nem érdemes vitatkozni.
:-)