Morzsás alma (almás crumble)

Címkék: alma desszert

2010.10.25. 07:30

Ezt a desszertet (vagy valami hasonlót) még Stahl Juditnál láttam egyszer, de aztán amikor elhatároztam hogy megcsinálom, akkor egy Jamie Oliver féle változat került elém. Azóta is ezt csinálom. És bár ezt is lehetne akár többféle gyümölcsböl is, nálam marad az alma, alma, alma... És lehetne még fűszerezni is, de ezt nem szoktam, egyszerűen csak alma, alma, alma....

Az összeállítás 5 perc és ha előzőleg a főétel is a sütőben sült, akkor gyakorlatilag elkészül, mire sorrakerül...

Felül ropog, alul szaftos, édes, gyümölcsös és forró. Hideg napok ideális édessége.

 

 

 

 

 

 

 

   

Kivajazunk egy tűzálló tálat és beleszeletelünk

25-30 dkg almát (hámozva) (kipróbáltam részben kiwivel is, így is teljesen ok). Megszórjuk

2-3 evőkanál barnacukorral (vagy mézzel, vagy sima cukorral). Kerülhet rá egy kis

citromlé, vagy vaníliás cukor ill. fahéj is. A morzsához

12.5 dkg lisztet és

5 dkg cukrot összemorzsolunk

6 dkg vajjal és az almára szórjuk.

200 fokon kb 20 percig sütjük. Tálalhatjuk tejszínhabbal és/vagy vanília fagylalttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr192376029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.