Ez a péksütemény a férjem specialitása, jellemzően borozós, hidegvacsorázós alkalmakra. De már én is tudom, hogyan kell :)
50 dkg lisztet összegyúrunk
7 g szárított élesztővel,
1 kiskanál cukorral,
1 lapátka (1 dkg) sóval,
2 evőkanál olajjal és annyi langyos vízzel, hogy viszonylag keményebb kenyértésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd átgyúrás után rudacskákat formázunk. Újabb kelesztés után 200 fokon kb 20 percig sütjük gőzös sütőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.