kenyér rudacskák

Címkék: kelt tészta péksütemény

2010.10.26. 07:30

Ez a péksütemény a férjem specialitása, jellemzően borozós, hidegvacsorázós alkalmakra. De már én is tudom, hogyan kell :)

50 dkg lisztet összegyúrunk

7 g szárított élesztővel,

1 kiskanál cukorral,

1 lapátka (1 dkg) sóval,

2 evőkanál olajjal és annyi langyos vízzel, hogy viszonylag keményebb kenyértésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd átgyúrás után rudacskákat formázunk. Újabb kelesztés után 200 fokon kb 20 percig sütjük gőzös sütőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr702378739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.