morzsás karfiol

Címkék: tejföl karfiol zsemlemorzsa

2010.10.27. 08:25

Gyerekkoromban nagyon sokszor ettünk ilyet és nagyon szerettem. Egy darabig még a saját háztartásomban is készítettem, aztán valahogyan megfeledkeztem róla. Most azonban eszembe jutott. És milyen jó! Meg kell, hogy állapítsam, hogy továbbra is nagyon szeretem és eléggé úgy tűnt, hogy a férjemnek is ízlett.

Ha jól emlékszem, a szakácskönyvekben ez előételként szerepel, de én főételként eszem, esetleg el tudom képzelni köretként is.

 

a következő mennyiség egy kis adag, ha nem eszik mást hozzá, akár 1 embernek is lecsúszik...

kb 25 dkg karfiolt rózsákra szedek és sós, vagy leveskockás vízben megfőzök, közben

1 evőkanál vajon megpirítok

2 evőkanál zsemlemorzsát. A karfiolt kivajazott tálba teszem, rászórom a morzsát és meglocsolom

1,5 dl kicsit felhígítitott, sózott tejföllel. Elvileg sütőben kell átforrósítani, de én most csak mikróztam és így is jó lett. El tudom képzelni, hogy esetleg reszelet sajttal is meg lehet szórni...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr512382247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inda1 2011.05.24. 08:38:36

Ez valóban nagyon finom. Nálunk is a kedvenc ételek közé tartozik. Én tejföl helyett vegetás basamellel készítem, és sajtot szórok a tetejére. Ugyan ez jó brokkolival vagy zöldbabbal is.
süti beállítások módosítása