Már nem emlékszem, honnan került ez az étel a repertoáromba, de igen stabilan helye lett ott, mivel nagyon szeretjük a mind a fokhagymát, mind a petrezselymet, a kettőt együtt pedig különösen. Kedvünk szerint készíthetjük akár csirkemellből, de akár kicsontozott kisebb darabokra vágott csirkecombból is, ahogy ezúttal én is tettem.

 

1 kg csirkehúst (mell, comb) kisebb darabokra vágunk,

kevés olajon, párolóserpenyőben megsütjük, közben

sózzuk, borsozzuk. A kész húsokat félretesszük. A megmaradt zsiradékba ízlés szerinti mennyiségben (jó sokat!)

fokhagymát és petrezselyem zöldet aprítunk. Picit pirítjuk, majd hozzáadunk

1 kiskanál lisztet és ezzel is kevergetve pirítjuk egy kicsit. Ezután kevés vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. Hozzáadunk egy

10 dkg-os natur camping sajtot (ha véletlenül medvehagymás, vagy zöldfűszeres akad, az sem rontja el, de az igazi ízeket a friss hozzávalók adják), ezzel is kicsit átforraljuk és kész. Párolt rizzsel szoktam kínálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr772119294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.