Na, ez az az olasz étel, ami tulajdonképpen nincs is. Mi a családban ráadásul milánóinak hívjuk, ami pedig tényleg egy másik étel. De ilyen apróságokkal egy családi menzán nem foglalkozunk, ezt az egész család szívesen eszi. És ha autentikusnak nem is lehet nevezni, azért az olaszos hangulat átjön így is...

 

1 fej hagymát apróra vágunk és

kevés olíva olajon pároljuk. Hozzáadunk

25-30 dkg lereszelt (vagy aprítógéppel felaprított) vegyes zöldséget (sárgarépa, petrezselyem, zeller),

sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele

2-3 gerezd fokhagymát, majd mehet bele

50 dkg darált sertéshús (vagy marha, de legjobb vegyesen). Egy darabig saját levében pároljuk, majd adunk hozzá

1 kisdoboz paradicsompürét és

2 doboz hámozott paradicsomot. Aztán főzzük, főzzük és főzzük. Ez az az étel, aminek nagyot jót tesz, ha sokáig főzzük. Ha késznek nyilvánítjuk akkor fűszerezzük

oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel.

Spegettivel, reszelt sajttal (parnezánnal) tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr882402252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.