burgonyakrémleves

Címkék: leves krumpli hagyma szalonna

2010.11.13. 08:30

2010. november 3. ebéd

Elég össze-vissza napok vannak most mögöttünk. De holnap elutazunk pár napra, kipihenhetjük őket. Ennek szellemében a mai ebédet gyorsan és egyszerűen akartam megoldani, némi hűtő-kamra "kitakarítással" egyidejűleg.

Így aztán összeszedtem a maradék zöldségeket, a bontott doboz tejfölt és egy darabka szalonnát a leveshez.

 

 

Először is 4-5 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágok és elkezdem kisütni. Ha már félig készen van, hozzá dobok

1 közepes fej hagymát szálasra vágva. Ha mindkettő megsült, akkor szűrőkanállal kiveszem őket a zsírból és félreteszem. A visszamaradt zsiradékban pirítani kezdek

1 fej durvára vágott hagymát,

4 közepes (kb 60 dkg) burgonyát és

1 nagy szál sárgarépát felkockázva. Felöntöm vízzel, teszek bele

2 leveskockát, fűszerezem

borssal, kakukkfűvel. Ha a zöldségek megpuhultak beleteszek

kb 2 dl tejfölt és az egészet leturmixolom. Mégegyszer felforralom, szükség szerint sózom, hígítom. A félretett sült szalonnával és hagymával tálalom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr412419518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.