Emlékszem, gyerekkoromban sokszor hatalmas mennyiségben készült ez a sütemény. És nem csak télen, amikor elvileg szezonja van az ilyen mézes, fűszeres dolgoknak, hanem nyáron is. Mert nagyon sokáig eláll, lehetett vinni akár a strandra is, kirándulásra, bárhová. Legutóbb kaptunk egy nagy dobozzal belőle, alig tudtam pár darabot megmenteni, hogy lefényképezzem...
Most ráadásul kezdődik az igazi idény. Megérkeztek az első Mikulásos szórólapok, lassan gondolhatunk akár a karácsonyra is...
Tészta:
1kg liszt,
40 dkg cukor,
6 db tojás ( 3 egész és 3 sárgája)
fél csomag fahéj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3-4 szem összetört szegfűszeg,
2 dkg szálika,
8 evőkanál olvasztott méz, ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk és megsütjük.
Máz:
3 tojás fehérjéből,
3 evőkanál forró vízzel és
30 dkg porcukorral gőz fölött habot verünk és a pogácsákat beleforgatjuk.
Remélem nem hagytam ki semmit. Szia: Mami
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.