szűzérmék gombás szószban

Címkék: gomba sertés hús

2010.11.17. 08:30

2010. november 9. ebéd

Kissé tétován tologattam a bevásárlókocsit. A négynapos távollét és az előtte lévő hektikus napok alaposan kiürítették a hűtőszekrényt és nem került bele pótlás. Most pedig be kellene vásárolnom a következő napokra, de fáradt vagyok, semmi hangulat, semmi ötlet. Aztán a gombákra téved a tekintetem, majd szinte nekiütközöm egy csomag szűzpecsenyének. És innentől nincs kérdés, tépelődés, ebből valami finom lesz! Hogy nem jutott ez korábban eszembe?

50 dkg sertés szűzpecsenyét újnyi vastag szeletekre vágok és bepácolom

Worchestershire szószba. Közben az ugyancsak

50 dkg gombát felszeletelem és

1 dkg szárított vargányát beáztatok.

Kevés olajon a hússzeleteket hirtelen megsütöm, majd félreteszem és csak akkor

sózom, borsozom. A hús visszamaradt szaftjára dobom a felszeletelt gombát, vargányát,

1 kis fej hagymát apróra vágva,

1-2 gerezd fokhagymát lereszelve,

sózom, borsozom és hagyom levet engedni, majd zsírjára sütöm. Ekkor teszek rá

1 evőkanál lisztet, kicsit ezzel is pirítom, majd felöntöm

1 dl tejszín és

1 dl tejföl keverékével. Visszateszem a szószba a hússzeleteket is együtt átforralom őket, ha szúkséges, a gomba áztató levéből öntök még bele hígításképpen. És bár a fényképről lemaradt, eszembe jutott, hogy van itthon szarvasgombás olaj, így még azt is csepegtettünk rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr52434870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olajbogyóka · http://psychogirl.blog.hu 2010.11.17. 16:46:59

na ez a 'csak-a-boltban-lófrálva-kitalálom-mit-főzzek' egy olyan szintje a konyhaművészetnek, amiért még dolgoznom kell :)

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.11.17. 17:41:35

@olajbogyóka: ugyan! ez nem művészet, csak pár év tapasztalat :)