párolt lila káposzta

Címkék: bor lila káposzta

2010.12.05. 08:30

Vanak ételek, amikhez egyszerűen kötelező. Például a kacsasülthöz, de nálunk a sült hurka-kolbászhoz is ez dukál.

1 kb 1 kilós lila káposzta külső leveleit leszedjük, kettévágjuk, torzsáját kivágjuk, majd vékonyra szeleteljük,

besózzuk és állni hagyjul egy fél órát.

1 nagy fej hagymát durvára vágunk és

olajon megdinszteljük. Mikor már üvegesedik, beleteszek

2 evőkanál barna nádcukrot (simát is lehet persze) és egy kicsit karamellizálom, majd ráteszem a káposztát. Öntök rá

kb 1-1.5 dl vörösbort, beleszeletek

1 nagy almát, füszerezem mozsárban összetört

borssal, szegfűborssal, szegfűszeggel majd fedő alatt puhára párolom. A végén

vörösbor ecettel és esetleg még cukorral állítom be kívánt édeskés-savanykás ízt.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr952477336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisQtya 2012.12.28. 20:44:12

Én hagyma helyett fokhagymagerezdeket szórok bele, bort nem, csak ecetet használok, szegfűszeg/bors helyett pedig római köményt.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.12.29. 12:26:40

@kisQtya: biztosan jó így is, de nálunk a római kömény tiltólistás :(