banános sütemény

Címkék: banán sütemény

2010.12.06. 08:30

Ez a múlt héten sütött vörösboros sütemény testvére, csak ezúttal a bor helyett a banán az ízesítő anyag. Ízlések és pofonok, hogy kinek melyik ízlik jobban, de ez sem sokáig száradt a konyhapulton...

Viszont legközelebb vagy másik formában sütöm, vagy csökkentem az adagot, mert az őzgerinc formámból nagyon ki akart mászni.

25 dkg vajat (vagy margarint) habosra keverek

20 dkg barna nádcukorral (lehet sima is), majd

3 tojással is. Villával összenyomkodok

3 nagy érett banánt és a keverékhez adom. Összekeverem a száraz hozzávalókat,

30 dkg lisztet,

1 teáskanál kakaót,

1 kevés fahéjat,

1 csomag sütőport és mindezeket a nedves keverékhez szitálom.

10 dkg csokit (jellemzően ét, de ez most tej lett) feldarabolok és a tésztához adom.

Mint már fent írtam, kivajazott, lisztezett őzgerinc formába tettem, de elég sok lett bele, legközelebb azt hiszem a koszorú fomát kell inkább választanom. 175 fokos sütőben kb egy óra, de a biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrizni!

Ha kihült, mehet rá csokibevonat és tetszőleges díszítés.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr372477346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresztcérna 2010.12.16. 20:41:55

Jól néz ki, összefut a számban a nyál.....

keresztcérna 2010.12.16. 20:43:40

Ezen a menzán , még én is meghiznék. K lenne a cérna?