mustáros sertésragu

Címkék: hagyma mustár bacon sertés hús

2010.12.07. 08:30

Utazásom miatt megint előre kellett főznöm. A fagyasztóban találtam egy sertéscomb darabot, így első gondolatom a brassói volt, de aztán valahogy nem volt kedvem hozzá. Eszembe jutott, hogy a múltkor valami gombás-baconös ragut hoztam össze, de gomba épen nem volt itthon. Néhány percig tépelődtem megint, mivel is lehetne egy kicsit változatosabbá tenni a a menüt, mire a hentes módon elkészítés ugrott be. Csakhogy az uborkás ragu már egyszer nem jött be... Viszont a mustáros flekken, az menő! Így lett ezúttal a sertéshús mustáros, hagymás, baconös... (arra pedig igen kíváncsi lennék, hogy vajon milyen képet vághattam, míg mindezeket végiggondoltam a konyhában álldogálva)

A fénykép eléggé kutyafuttában készült és este, de az ízek elképzeléséhez talán nem is fontos ezúttal...

10 dkg bacont vékony csíkokra vágunk és egy serpenyőben sütni kezdjük. Hozzá adunk

2 fej szintén csíkokra vágott hagymát, majd reszelünk bele

2-3 gerezd fokhagymát. Rádobjuk az

1 kg vékony csíkokra vágott sertés combot is, majd

sózzuk, borsozzuk és

1 nagy evőkanál mustárral ízesítjük. Fedő alatt saját levében pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr192482441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.