Ez az étel egyszerűen isteni lett! Azt hiszem, nem gyakori, hogy ilyen gátlástalanul fényezem magam, de most kénytelen vagyok :) És ebben most teljes a családi egyetértés is.

Még szerencse, hogy maradt nekem másnapra, mert ez megint egy a családnak másnapra előrefőzés alkalmával készült és nagyon izgultam, hogy a főzés közbeni kóstolásnál nem jut nekem több...

 

ek (7-8 dkg) zsíron megpirítok

kb 20 dkg hagymát, majd rádobok

kb 1 kg marhanyakat nagyobb kockákra vágva.

Sózom, borsozom, teszek bele

2 gerezd fokhagymát, majd

1 kiskanál pirospaprikát. Öntök hozzá

kb 2 dl vörösbort, beleteszek

1 csomag (2.5 dkg) szárított erdei gomba keveréket,

rozmaringot, borókabogyót, szegfűborsot. Szép lassan főzöm (előfordulhat, hogy több órát), ha a levét elfőné, hol vörösborral, hol vízzel pótolom. Sűrű szaft keletkezik, amit a család egyöntetű véleménye szerint legjobban friss kenyérrel esett kimártogatni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1002506173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2010.12.15. 20:33:41

Szeretnék rendelni belőle!csak csorog a nyálunk..