Meggyleves

Címkék: meggy leves

2010.12.23. 08:30

A meggynek ugyan nem most van a szezonja, a meggybefőttnek azonban annál inkább. Van az úgy, hogy az ember csak valami gyors és könnyű ebédre vágyik, ebbe a kategóriába pedig ez a leves is belefér. Még ha nem is vagyunk kifejezetten gyümölcsleves rajongók, néha azért kifejezetten jól tud esni. Mindenesetre én nem szeretem, ha ezek a levesek szinte desszertszerűen édesek, krémesek, sokkal inkább azt, ha kissé fanyarak és inkább étvágyat csinálnak, sem mint eltelítenek.

1 üveg meggybefőttet még egy üvegnyi vízzel fel teszek főni

fahéj és szegfűszeg darabokkal és

1-2 evőkanál cukorral együtt. Közben elkészítem a habarást

1 evőkanál lisztből és

2 dl tejszín/tejfől tetszőleges arányú keverékéből. Ha a leves felforrt, hőkiegyenlítéssel beleteszem a habarást, pár percig még együtt főzöm, majd félrehúzom és hűlni hagyom. Ilyenkor télen amolyan félmelegen, nyáron persze inkább langyosan-hidegen esszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr252524210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása