lencseleves

Címkék: lencse magyaros füstölt hús

2010.12.24. 08:30

Érdekes módon eddig a lencse is kimaradt az életemből... Találkoztam vele persze itt-ott, de én még sohasem főztem. És mert itt a tél, a hideg, itt az ideje az ilyen igazi téli leveseknek is. Bár sokféle elkészítési módot találtam, első körben maradtam a hagyományos magyaros verziónál. Nem lett rossz, bár az egyöntetű vélemény azt hiszem az volt, hogy inkább a bableves...

 

25 dkg lencsét átmostam, majd vízbe tettem, míg

1 nagy fej hagymát kevés olajon megpírítottam majd főztem is egy kicsit. Ezután beletettem a lencsét is és

25 dkg kisebb darabokra vágott füstölt sonkát is. Fűszereztem

2 gerezd fokhagymával, babérlevélel, fekete szemes borssal (mindezeket tea tojásba tettem). Mikor majdnem megfőtt, akkor került bele

25 dkg sárgarépa kisebb kockákra vágva. Ha már minden megpuhult, akkor hagyományos módon készített rántást tettem rá, valamint

2 dl tejfölt. Mégegyszer összeforaltam és kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr92524214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillák Csillája 2010.12.28. 16:23:17

Én imádom a lencsét, főzeléknek, de a babérlevél nálam elmaradhatatlan hozzá.Ha egy éjszakára enyhén citromos-babérleveles vízben áztatom, másnap 20 perc alatt elkészül, mert szinte alig kell főzni...