A füstölt lazacot még karácsony előtt vettem, gondolván, hogy ebben az ünnepi időszakban valamikor majd sor kerül rá. Így is történt. A Szilveszterkor tálalt "kenőcék" között helyet kapott egy kapros túrókrém is, nekem pedig mániám, hogy a lazac kaporral az igazi... Így aztán elkészült ez a szendvics: rozskenyéren kapros túrókrém, ezen pedig egy szelet füstölt lazac. Szerintem gyönyörű és finom!

A túróhoz egyszerűen tejfölt, reszelt fokhagymát, kaprot és sót adunk és krémesre keverjük. Rákenjük a barna rozskenyérre, rá a lazac szelet és kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr602557789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2011.01.07. 18:35:47

hü-ha!Nagyon guszta harapnivaló.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.01.08. 10:41:03

@ts90: biztosíthatlak róla, hogy finom. bár kétségtelenül van azért két előfeltéte. hogy szeresd a kaprot és a füstölt lazacot, lévén mindkettő elég megosztó étel :)

paradicsommúzsa · http://paradicsommuzsa.blog.hu 2011.01.09. 19:33:07

Gyönyörű tényleg:) Kapor helyett mit ajánlasz? Nem szeretem... de a lazac kedvenc!

Karna+Carolee

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.01.10. 10:08:20

@paradicsommúzsa: petrezselyem és egy pici reszelt citromhéj. de gondolom bármilyen más kedvenc zöldfűszerrel kipróbálható, csak én egy kicsit konzervatív vagyok :)

mindentkapni · http://www.mindentkapni.hu 2011.01.10. 10:17:50

Most reggeliztem, de már megint éhes vagyok! :) Nagyon jól néz ki!