tiramisu

Címkék: kávé mascarpone kakaó babapiskóta rum olaszos

2011.01.08. 08:30

Ez volt az én egyetlen hozzájárulásom a szilveszteri bulihoz... Hosszú évek óta készítem Lajos Mari: 99 Nyalánkság című könyvében található módon. És teljesen egyetértek vele, ez a kezdő háziasszonyok álma, mert elronthatatlan (egyszerű) és hihetetlenül finom...

4 tojás sárgáját fehéredésig keverek

12 dkg cukorral és

néhány csipet fahéjjal, majd apránként hozzákeverek

50 dkg mascarponét is. Ezután

fekete kávét (hosszú lével) összekeverek rummal (tudom, Amorettoval kéne, de az még sose volt itthon és nem is biztos, hogy szeretnénk...) és ebbe mártogatok bele

kb 30-35 dkg babapiskótát, amikkel először egy körberakok, majd kibélelek egy tálat. Ráhalmozom  krém felét, majd még egy réteg piskótát rakok és erre a maradék krémet. Végül alaposan megszórom

kakaóporral. Jót tesz neki, ha áll egy éjszakát és összeérnek, puhulnak benne a dolgok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr452550693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.