Igen, megtaláltam! A múltkori verzió azén tetszésemet sem nagyon nyerte el, túl édes volt. Aztán mikor a férjem sütött valami kis pizzaféléket sütőtökös feltéttel, akkor már derengett a megoldás. Nem édesnek, hanem sósnak kell lennie. Úgyhogy mikor legutóbb újra megkívántam a sült tököt, akkor már azt is tudtam, hogy lesz újabb leveses próbálkozás. Ezúttal tehát kihagytam az almát, a mézet és az "édesítő" fűszereket, helyettük hagymásabb, krumplisabb és borsosabb lett. Nekem így nagyon bejött, ebben a változatban biztosan fogom még főzni.
kb 10 dkg hagymát
kevés olíva olajon karamellizálok, majd felöntöm vízzel és beleteszek
kb 20 dkg krumplit felkockázva és
1 húsleves kockát. Ha megpuhultak, akkor beledarabolok
kb 20 dkg sütőtököt (már megsütve), öntök bele
kb 0,5 dl narancslét
1 dl tejfölt és összeturmixolom. Fűszerezem
vegyes borssal és korianderrel, majd még egyszer felforralom. Tetejére csorgassunk
tökmag vagy olíva olajat. Most csak így magában, minden egyéb levesbetét nélkül ettem és nagyon jól esett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.