lasagne

Címkék: besamel olaszos sertés hús tészta étel

2011.01.20. 08:30

Avagy a bolognai szósz újrahasznosítása. Már egy héttel korábban kigondoltam, hogy a mélyhűtőben várakozó maradékból lasagnet akarok csinálni, épp csak azt felejtettem el megnézni, hogy tészta van-e otthon hozzá. Nos, nem volt. Volt ellenben 8 tojásos csuszatészta, helyes kis téglalap formátumban és úgy gondoltam, működni fog ezzel is. És lőn :) Szóval a baj nem a tésztával volt, hanem azzal, hogy túl kevés volt a maradék szósz és így arányaiban túl sok a besamel. Na, rossz azért nem lett :) És legközelebb talán már a tányéron készült fotó is közzétehető lesz...

Négyünknek egy étkezésre a 20x30-as tepsit kell telerakni a következőképpen:

20 dkg tészta 4 rétegben (nem szoktam előfőzni, még sosem maradt kemény)

kb 40 dkg kész bolognai szósz 2 rétegben

4 dl kicsit hígabb besamel parmezánnal, szerecsendióval ízesítve 2 rétegben,

tetejére sajt (mozzarella).

200 fokon 20 percig sütjük fólia alatt, 20 percig anélkül. Ha kell, a tetejére rá grillezhetünk egy kicsit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr852591808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.