A férjemmel egy rugóra járt az agyunk, mikor a fiam névnapi menüjét állítottuk össze. A gyerek imádja a chilis babot, a férjem pedig jól főzi. Igaz, eddig főként bográcsban készítették a sógorommal (úgy 15-20 főre), de eddig még sosem volt maradék... Ami pedig a chili részét illeti... be kell valljam, nálunk nem annyira mennek a csípős ételek, úgyhogy sima paprikával készült és aki akarta, az külön megcsípőzte a saját adagját. És amiben még eltér ez az étel a szokásostól, az az, hogy a hús nem darálva, henem darabokban került bele. Kinek így, kinek úgy a bejövősebb, de mindenképpen nagyon finom.

A következő recept hatalmas adag, adott esetben arányosan csökkentendő...

1 kg babot beáztatunk egy éjszakára, majd

sóval, borssal, kevés babérlevéllel ízesített vízben félig megfőzzük.

4 db hatalmas fej hagymát megdinsztelünk

15 dkg füstölt szalonna zsírján és

1.5 kg marha lábszárból (ez már tisztítva) "pörköltet" főzünk

sóval, borssal, fokhagymával, elég sok pirospaprikával és

2 doboz hámozott paradicsommal (3 is belefért volna). Mikor a hús már majdnem jó, össszeöntjük a babbal és készre főzzük. A végén

1 doboz kukorica konzerv került még bele (ebből is mehetett volna még egy). Ha én főztem volna akkor, egy kis oregánóval is ízesítettem volna, de így is jó volt. Legközelebb pedig lehet, hogy bevállalhatnánk bele egy kis kakaóport és egy csipet fahéjat...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr422648494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.