Pár hónapja főztem már valami ilyesmit, de vannak azért különbségek. Például ebbe most nem szárított, hanem friss gomba került, a rozmaring helyett pedig kakukkfű, valamint két kanálnyi anyukám paradicsomlekvárjából (bármit jelentsen is ez...). Ezek a változások -amelyek ráadásul a legkevésbé sem voltak tudatosak, egyszerűen így alakult - azonban mit sem változtattak a lényegen: ezek a vörösboros marharaguk jók!

 

1 nagy fej hagymát apróra vágtam és

kevés zsíron pirítani kezdtem. Közben megtisztítottam és felszeleteltem

50 dkg fehér és barna csiperkét vegyesen majd a hagymára dobtam. Mikor már majdnem zsírjára sült, akkor tettem hozzá

60 dkg csíkokra vágott marhahúst (ezúttal feketepecsenyét). Ízesítettem

borssal, reszelt fokhagymával, boróka bogyóval és szegfűborssal, kakukkfűvel valamint

2 evőkanál paradicsomlekvárral. Felöntöttem

2 dl vörösborral és szép lassan pároltam, ha a levét elfőtte, azt pótoltam hol vízzel, hol borral még...

Ezúttal a mélyhűtőből elővarázsolt knédlivel ettük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr112742742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2011.03.16. 16:57:35

a paradicsomlekvárt a paradicsom húsából készítem, úgy , hogy olivaolajon megpárolok 2 fej hagymát és ráteszem a paradicsomot/héj, mag és lé nélkük/sürüre fözöm, sóval, cukorral, bazsalikommal ízesitem.