Mostanában legszívesebben mindig csak hagymalevest ennék... Van választék, ez és ez is, de most végre meg akartam főzni az "igazit". És sikerült! Ez tényleg jó és abszolút működik tejszín nélkül is. És állítólag szinte már teljesen igazi francia...

80 dkg hagymát (alapvetően vörös, de volt benne egy fej lila és némi újhagyma is) szálasra vágtam és

vaj és olíva olaj keverékén párolni/pirítani kezdtem,

sózom, borsozom. Ez az az étel, ahol nem baj, ha "odakap" egy kicsit a hagyma... Ha már szép színe van, teszünk rá

1 evőkanál lisztet és ezzel is átpirítjuk egy kicsit, majd felöntjük

kb 1-1.5 dl fehérborral és

0.75 dl alaplével és készre főzzük. A végén fűszerezzük

kakukkfűvel.

Sajtos pirítóssal tálaljuk. (legjobb persze bagettel, de ezzel az olívás ciabattával sem volt rossz)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr452783468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:47

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:33

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.