muffin (avagy cup cake) ibolyakrémmel ill. ibolyás cukormázzal
Címkék: muffin sütemény ibolya
2011.04.25. 08:31
Már vagy két hete készen volt az ibolyás cukor, de nem nagyon tudtam, mihez kezdjek vele. Az ihlet végül innen jött, csak a levendula helyett ibolyás cukrot tettem a krémbe. Az igazság az, hogy a krém, bár finom lett, nem érződött benne az ibolya íze, vagy illata. A sütik viszont annyira finomak lettek, hogy másnap újráznom kellett. És ezúttal egyszerű cukormázat tettem rá az ibolyás cukorból és gyönyörű lett és illatos.
A muffin, avagy cupcake receptje:
15 dkg cukorból,
2 csomag vaniliás cukorból,
2 tojásból,
12 dkg vajból,
1.25 dl tejből, valamint
17.5 dkg lisztből és
fél csomag sűtőporból
egy csipet sóval muffin tésztát keverünk és 12 db formába töltjük, majd megsütjük.
A krémhez:
2 tojás sárgáját kikeverjük
1 evőkanál ibolyás cukorral
1 evőkanál liszttel és kevés előzőleg felforralt tejjel, majd a keveréket
1.5 dl forró tejhez öntjük, majd kevergetve besűrítjük. Ha kihűlt, akkor
2 dl tejszínt felverünk
1 evőkanál ibolyás cukorral, majd a tojásos krémhez keverjük.
A cukormázhoz egyszerűen az ibolyás cukrot kevés vízzel kevertem el és kentem a sütikre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.