Már vagy két hete készen volt az ibolyás cukor, de nem nagyon tudtam, mihez kezdjek vele. Az ihlet végül innen jött, csak a levendula helyett ibolyás cukrot tettem a krémbe. Az igazság az, hogy a krém, bár finom lett, nem érződött benne az ibolya íze, vagy illata. A sütik viszont annyira finomak lettek, hogy másnap újráznom kellett. És ezúttal egyszerű cukormázat tettem rá az ibolyás cukorból és gyönyörű lett és illatos.

A muffin, avagy cupcake receptje:

15 dkg cukorból,

2 csomag vaniliás cukorból,

2 tojásból,

12 dkg vajból,

1.25 dl tejből, valamint

17.5 dkg lisztből és

fél csomag sűtőporból

egy csipet sóval muffin tésztát keverünk és 12 db formába töltjük, majd megsütjük.

A krémhez:

2 tojás sárgáját kikeverjük

1 evőkanál ibolyás cukorral

1 evőkanál liszttel és kevés előzőleg felforralt tejjel, majd a keveréket

1.5 dl forró tejhez öntjük, majd kevergetve besűrítjük. Ha kihűlt, akkor

2 dl tejszínt felverünk

1 evőkanál ibolyás cukorral, majd a tojásos krémhez keverjük.

A cukormázhoz egyszerűen az ibolyás cukrot kevés vízzel kevertem el és kentem a sütikre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr572832262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.