Elszánt küzdelmet folytattunk, de az eper győzött (bár tisztességtelen eszközök bevetésével - a lányom csalánkiütéseit ide sorolom)... Több terem, mint amennyit folyamatosan meg tudunk enni, illetve fel tudok használni a könyhában. Így aztán a lekvárfőzést és a passzírozott eperpüré fagyasztását választottam a kínálkozó lehetőségek közül. Előbbi, azt hiszem, nem szorul magyarázatra. Utóbbi rendkívül helytakarékos megoldást jelent és kitűnően felhasználható fagylalthoz, süteményekhez krémekhez.
1 kg frissen szedett eperből mosás, válogatás, kicsumázás, pesszírozás után 80 dkg püré lett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
mrs gyrmur 2011.07.09. 13:18:51
Az eperhez így utólag az lenne az ötletem, hogy ha valahol találsz egy paradicsom passzírozót (nekem a régi típusú, darálóforma jött be, igaz, nincs is másik itthon), akkor azzal könnyebben megy. Sőt én ez idén a sárgabarackot is áttoltam rajta, nagyon szépen kiszedte belőle a barack szálait.