Szégyenszemre az utolsó adag eper érintetlenül állt 2 napig a hűtőben... Kidobni azért mégsem akartam, így sütemény lett belőle. Nos, ha amúltkori cseresznyésnél a szárazságra panaszkodtam, itt ez szóba sem jöhetett, a tésztába kevert gyümölcstől jó szaftos lett. Viszont ez a süti mégsem lesz kedvenc nálunk, mert ez a sült eper dolog nem igazán bejövős... Egy fontos dolgot azonban meg kell még jegyeznem. Ennél a sütinél debütált nálam a nyírfacukor, avagy xilitol. Bővebbet itt, lehet megtudni róla, állítólag ez egy egészséges cukorféle - még leírni is furcsa :)

Mindenesetre mostantól ezzel sütök, ill készítek desszerteket - legalábbis amíg kitart, aztán majd meglátom...

A receptet azért leírom, mert azt tisztán látom, hogy nem ezzel, hanem velünk van a baj :) hátha valakinek megtetszik.

1 tojást

10 dkg (nyírfa)cukorral,

1 cs. vaníliás cukorral, majd

15 dkg vajjal habosra keverek és hozzáadok

10-12 dkg epret, amit előzőleg villával összetörtem, majd

2-3 dl tejet is (előbb kevesebb, aztán a tészta állagától függően mehet még hozzá, ha szükséges. Az eper nedvességtartalmától ezúttal sok függ). Eztán következnek a száraz hozzávalók:

15 dkg liszt,

10 dkg zabpehely,

fél cs. sütőpor,

csipet só. A tésztát kivajazott tepsibe teszem (20x30 cm-es), majd belenyomkodok tetszés szerinti mennyiségű epret. 180 fokon sütöm kb 35-40 percig (tűpróba!) 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr212990220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.