Fogalmam sincs az autentikus változatról... Annyi szent, hogy nem az, amikor külön edénykékben sütögetik, főzögetik a hozzávalókat, aztán a végén a bográcsban összekeverik. Esküszöm, hogy olvastam ilyet is! Van néhány alap dolog: lebbencstészta, szalonna, krumpli, só a többin pedig, miszerint kell-e bele hagyma, pirospaprika, friss paprika, paradicsom, bors megy a vita, mind baráti társaságokban, mind a gasztroblogokon. Az én férjem beleteszi az utóbbiakat is. Az arányokat megkérdeztem, amikor főzte, de azóta elfelejtettem :) Így marad a kép, akik szeretik ezt, azoknak nyálatcsorgatni, akik nem, azoknak pedig kötekedni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr53158761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszt-ráng 2011.09.02. 03:26:26

Slambuc,pásztor eledel.Mivel egy bográcsa volt így abba rakta sorjára a hozzávalókat .Hát azt amit a tarisznyába talált:szalonna,hagyma,lebbencs,krumpli.Akkor az igazi,ha nem keverik főzőkanállal hanem hirtelen mozdulatokkal rázzák a bográcsot így nem ég oda de lesz egy lesült réteg ami nagyon finom.Én úgy tudom,ha nem ezekből főzött azt nem slambucnak hívta.Mivel a pásztorok férfiak voltak így ma is az ő reszortjuk a pásztor ételek elkészítése és abból ami a tarisznyába van.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.09.02. 21:43:02

@piszt-ráng: teljesen igazad van, én is hajlok arra, hogy az általad írt tarisznyában lévőkből készült a slambuc. de a mi fiaink emígy főzik és isten őrizz, hogy én ebbe beleszóljak :D

piszt-ráng 2011.09.02. 22:35:01

Nézd az ő tarisznyájukba az van és azért jó.Ha minden és mindenki egyforma lenne....brrr rossz rágondolni.Nekem a kép után nyálcsorgató.
süti beállítások módosítása