Anyukám ismét kitett magáért. Megint egy régi süteményt bányászott elő a receptékájából, emlékszem, mennyire szerettük ezt is annak idején. Iszonyú tömény, de a csoki-meggy párosításnak nem lehet ellenállni... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 tojás fehérjét felverünk

4 kanál kristálycukorral kemény habbá. Hozzáadjuk a

4 tojás sárgáját és ezzel összekavarjuk, majd hozzáadunk

4 kanál lisztet,

1 evőkanál kakaót és

1 sütőport és mint a piskótát  közepes hőmérsékleten  megsütjük. Ha kihűlt letté vágjuk és megtöltjük az alábbi krémmel:

2 dl tejet,

20 dkg cukrot,

3 evőkanál lisztet,

1 evőkanál kakaóport és

1 evőkanál instant kakaóport összefőzünk és kihűtjük. Belekeverünk

20 dkg habosra kavart vajat.A krémet rákenjük a tésztára, rárakunk

1 üveg kimagozott meggybefőttet és összeborítjuk.

10 dkg tortabevonót megolvasztunk  és a tetejére kenjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr763405121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.