A receptet (ami valószínűleg Nigellától származik, de a fénymásolt lap nem adott egyértelmű támpontot) és a hozzávalókat (biztos, ami biztos...) a sógorom barátnője hozta, aztán együtt elkészítettük. Ízleni már a múltkor is ízlett, de most, hogy nyílvánvalóvá vált, hogy mennyire egyszerű az elkészítése, kifejezetten kedvenccé vált.

180 fokon, 4-es fokozaton előmelegítjük a sütőt.

2,5 db (250 g) teavaj (ha van, édestejszín-vaj)

20 dkg cukor (egy része helyettesíthető vaníliás cukorral)

- ezt habverővel habosra keverjük

ezután hozzáadunk

2 tojást

(ha van, vaníliaaromát is)

habverővel összekeverjük,

majd lecseréljük a habverő kavaróját a dagasztósra,

és hozzászitáljuk a fél csomag sütőporral elkevert 0,5 kg lisztet.

 

Kettéosztjuk a tésztát, ennek a fele 1 tepsi.

Ezután diónyi gömböket formálunk és kristálycukorral elkevert fahéjba forgatjuk.

 

A fahéjas cukorba beleforgatott golyókat sütőpapírra pakoljuk,  pontosan 15 percig sül 4-es fokozaton – szét fog lapulni és a tetején repedésként vigyorka-forma jelenik meg.

Ezután hagyjuk kihűlni a tepsiben néhány percig, mert frissen még törik. 2 tepsi, kb. 50-60 db lesz belőle, a golyócskák méretétől függően. 

Fahéj helyett kakaóval is megpróbálható.

Í nyencek próbálkozhatnak szerecsendióval – az eredeti recept szerint: bár nekem úgy nem ízlett…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr83415401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.