Ilyet, vagy valami ilyesmit is főztem már régebben, de akkor nem aratott osztatlan sikert. Most viszont a lányom evett a hétvégén és ízlett neki, úgyhogy reménykedtem benne, hogy ezúttal kedvezőbb lesz a fogadtatás. Az lett! És ha még azt is hozzáteszem, hogy villámgyorsan készült el egy hétfőn este, mert csak ehhez voltak hozzávalók itthon, akkor bizony erősen hajlok a gyakoribb ismétlés felé. Az pedig már tényleg csak a slusszpoén, hogy másnap a maradékot egy kis parmezánnal és petrezselyemmel feltúrbózva pennével ettük és a férjem nem győzte dícsérni...
10 dkg füstölt házi sonkát vékony csíkokra vágtam és
1 evőkanál mangalica zsíron sütni kezdtem. Mikor kezdett megpirulni, hozzá adtam
1 nagy fej hagymát szálasra vágva, majd
0.5 kg sertéshúst csíkokra vágva.
Sóztam, borsoztam, majd
1 evőkanál paradicsompürével ízesítettem (lehet bele egy kis bort is önteni!). Mikor a hús megpuhult csíkokra vágott
csemege uborkát tettem még bele (ízlés szerinti mennyiségben), majd
2 evőkanál sűrű tejföllel dúsítottam a szaftot.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:19
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.