Eredetileg adagonként papírba csomagolva (en papillote) szándékoztam elkészíteni a halat, de aztán az egyszerűsítés, időspórolás jegyében egyszerűen egy lefóliázott tepsiben került rá sor, talán nem követtem el ezzel jóvátehetetlen hibát. Valószínűleg a nagyobb mennyiség miatt nem 15, hanem közel 30 perc alatt készült el, de kivártuk. Nem siettünk sehová. Az eredmény pedig kárpótolt minket a várakozásért, még a halakért egyébként nem rajongók is jónak minősítettek. Az érdekes, ritkán használt zöldségek (cukorborsó, ceruzabab, bébi kukorica), pedig mindenkinek elnyerték a tetszését, ha másként nem is, de legalább a mókásnak tűnő szavak ismételgetésével...

Egy nagy lapos tepsit kivajaztam, majd beleszórtam

bő 1 kilónyi zöldséget (vegyesen cukorborsót, ceruzababot, bébikukoricát, csíkokra vágott hagymát, felkarikázott sárgarépát), elhelyeztem rajtuk

néhány ágacska kakukkfüvet, majd ezekre fektettem a

sóval, borssal, fokhagymagranulátummal és metélőhagymával ízesített

kb 1.3 kg fogasfilét. Öntötem alá

némi fehérbort, a filéket meglocsoltam

citromlével, megkentem

olvasztott vajjal, aztán szorosan lefedtem alufóliával. 220 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percet pároltam, majd a fóliát levéve még 5 percig sütöttem. A zöldségek roppanósak maradtak, a hal omlós lett és az egész kellemesen illatozott. Eredetileg a szaftból még mártást is szertetem volna készíteni, de végül nem akartam túlfeszíteni a húrt...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr303500243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.