sóskaleves

Címkék: leves sóska

2011.04.17. 08:30

A sóska mártásformájában gyermekkorom, főzelékként pedig, egyik kollégiumi szobatársam anyukájának műveként, főiskolai éveim nagy kedvence volt. Leves fomájában tán még sohasem ettem, de ebben az esetben azt hiszem, ez végül is csak hígítás kérdése... És egy újabb olyan…

Az utolsó medvehagyma adag felhasználása... Úgy gondoltam, a gulyásleves előtt, után, közben jól esik majd egy kis sós csemege is a stíriai metélt mellett. Jól is esett nekem és a férjemnek, a gyerekeknek túl zöld volt ez még a kóstoláshoz is. Nagyon jó lett, annak ellenére is,…

stíriai metélt

Címkék: túró édes második

2011.04.15. 08:30

Állandóan szondázom a környezetemet, hogy ki mit evett, főzött legutób, gyűjtöm az ötleteket. Ez is most egy kedves ismerősöm ebédbeszámolója után készült. Anyukám sokszor készített ilyet régebben, de már nagyon régen ettem, akár nála, akár máshol. Igazán jó, hogy…

Van már itt a blogon egy gulyásleves sertéshúsból, de az igazi persze marhából (a gulya, ugye...). Még ennél is igazabb lenne persze bográcsban, lassan talán annak is eljön az ideje... Nálam a marhahúsnál szinte elengedhetetlen a borókabogyó és a szegfűbors, így a…

Tart még a fél kiló medvehagymából és a gyerekek távollétében lehet kísérletezni... És bár a férjem nem rajong a quiche-ért, főként a tejszínes öntet miatt, azért éhen nem maradt, jóízűen ette ő is. Kár, hogy a pite alja elázott kissé, lehet, hogy elő kellet volna sütni…

Férjem paradicsomlevest kívánt. Tésztával, vagy rizzsel. De hát ilyet nem olyan régen ettünk, gondoltam variálok rajta valamit. Az ötlet Simeoni Szekeres Magda Itáliai ízek című könyvéből származik. És mert pont volt otthon egy kis szikkadt kenyér (még ha nem is az oly híres…

Ilyet már főztem, bár az ősz folyamán a friss alma volt inkább az ötletadó, míg most a zsenge újhagyma és az új szerzemény medvehagyma. És bár a majoranna azon fűszerek közé tartozik, amelyek szárított formában többet tudnak, mint frissen, ezúttal nem tudtam ellenállni a…