mustáros tarja

Címkék: sertés hús

2011.04.30. 08:00

Itt a jó idő és az embernek grillezhetnékje van a szabadban. Hétköznap azonban ritkán adódik erre lehetőség. Most sem adódott. Így aztán faszénparázs helyett a pároló serpenyőmben sült meg a hús, a parázsban sült krumpli helyett serpenyőben pirított készült, salátának…

juhtúróval töltött gombafejek

Címkék: gomba juhtúró

2011.04.29. 08:30

Bár nagy húsvéti sütés-főzésre nem került sor nálam, azért bevásárolni sikerült bőségesen... Így aztán a maradékok számbavételekor került elő fél kiló gomba és egy jó adag juhtúró is. Úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom az ebéden. A juhtúróval töltött gombának…

Ez a süti sem az lett, aminek indult, de ilyeneken már egyáltalán nem akadok fenn. Sőt. Hiszen gyakran ilyenkor születnek az újabb finomságok. És ilyenkor örülök igazán annak, hogy van ez a blogom, mert így ezek a régebben egyszeri alkalmak később mégis megismételhetők. Ez…

Nem ennek indult, de ez lett belőle. Nekem nagyon ízlett, a család a csirkés változatot jobban támogatta ugyan, de azért a maradék vacsorára történő elfogyasztására is akadtak jelentkezők. Mindenesetre lassan be kéne szereznem valami kínai fűszerkeveréket és kicsit jobban beásni…

Már vagy két hete készen volt az ibolyás cukor, de nem nagyon tudtam, mihez kezdjek vele. Az ihlet végül innen jött, csak a levendula helyett ibolyás cukrot tettem a krémbe. Az igazság az, hogy a krém, bár finom lett, nem érződött benne az ibolya íze, vagy illata. A sütik viszont…

ibolya cukorban

Címkék: egyéb ibolya

2011.04.25. 08:30

Most, mire ezt a posztot közzé teszem, már vége az ibolyaszezonnak. Már nem emlékszem hol, de több blogon is láttam, hogy cukorban tettek el ibolyaszirmokat. Olyan szépek voltak azok a képek és annyi ibolya virágzott a környékünkön és annyit hallottam már az ehető virágokról,…