Sült hurka és kolbász

Címkék: magyaros sertés hús

2011.01.16. 08:30

Egy igazi gasztroblogban igazából akkor szerepelhetne ez az ebéd, ha magam töltöttem volna a hurkát és a kolbászt. De ez csak egy családi receptgyűjtemény és ötletbörze, tehát nyugodtan betehetem ezt is. A legjobb persze, ha az ember házi disznótoroshoz jut hozzá, de ez sajnos…

Sütőtökkrémleves sósan

Címkék: leves sütőtök

2011.01.15. 08:30

Igen, megtaláltam! A múltkori verzió azén tetszésemet sem nagyon nyerte el, túl édes volt. Aztán mikor a férjem sütött valami kis pizzaféléket sütőtökös feltéttel, akkor már derengett a megoldás. Nem édesnek, hanem sósnak kell lennie. Úgyhogy mikor legutóbb újra…

Ez a leves a szlovákiai síelések nyomán került be a repertoárba (kapustnica). A férjem nagy kedvence, ezúttal én főztem meg neki. Ez sem kényes gyomrúaknak való, hiszen zsíros, füstölt és savanyú, de pont ettől olyan finom annak, aki egyébként szereti ezeket az ízeket. Érdekes…

A karácsonyi menüben nagyon megtetszett most nekem ez a baconbe csomagolt töltött, egybesült hús dolog, ezért úgy gondoltam, ezúttal karajból is kipróbálom, mondjuk paradicsomos-mozzarellás töltelékkel. Az elképzeléssel alapvetően nem is volt semmi hiba, de azt hiszem, kissé…

zöldborsókrémleves

Címkék: leves parmezán zöldborsó

2011.01.12. 08:30

Ízlések és pofonok, mint tudjuk... De hogy ennyire!? Miközben én az első kóstolásnál beleszerettem ebbe a levesbe, addig a gyerekek bocsánatkérő grimasszal tolták félre. Tudtam persze arról, hogy a zöldborsó nem nagyon csúszik náluk, de abban reménykedtem, hogy krémleves…

körözöttes pulykamell

Címkék: magyaros csirke hús

2011.01.11. 08:30

Volt még bőven maradékunk az előző napokról, de részben féltem, hogy mégsem lesz elég, másrészt tudtam, hogy a fiamnak nem feltétlenül minden a fogára való, úgyhogy csináltam egy kis kiegészítést. Pulykamellet pácoltam fokhagymával, majd hirtelen ötlettől vezérelve egy kis…

almakompót

Címkék: alma

2011.01.10. 08:30

Még mindig rengeteg almánk van és mivel a tárolási körülmények nem ideálisak, bizony a minőség romlásnak indult... Ilyenkor jön aztán a dilemma, hogy mindig az éppen legrosszabb állapotban lévőket együk-e, így a lehető legkevesebb kerül kidobásra, viszont mindig rosszakat…