Waldorf saláta

Címkék: alma saláta dió zeller szárzeller

2012.02.02. 08:30

A múlt heti menü beírásakor jöttem rá, hogy ez a saláta "eredetiben" még nem szerepel a blogon, csak egy variácó. Ennél az ételnél is sokféle elkészítési lehetőség van, annak ellenére, hogy igazából csak pár hozzávalóból áll. Alma és zeller (akár sima, akár szárzeller), majonézes öntet és dió. És ahogy az lenni szokott, az ilyen ételek nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik. Mindössze az összetevők ízharmóniáján alapul, egyébként pedig semmi faxni.

25 dkg zellert feldarabolunk (ha gumós zellert használunk, akkor gyufaszálra, szérzeller esetében kb 1 centis darabokra), majd

25 dkg almát is (ha friss ropogós a héja, akár maradhat is). Meglocsoljuk

citromlével, majd összekeverjük

sóval,borssal ízesített

5 dkg majonézzel és

10 dkg tejföllel. Tetjét szórjuk meg darabolt

dióval (ezt akár meg is piríthatjuk előtte egy kicsit).

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr864049986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2012.02.02. 13:28:14

végre, a legjobb saláták egyike
(férfiaknak potencia növelö)

Csillák Csillája 2012.02.07. 21:10:25

Variáció: a zeller és az alma mellé ugyanolyan mennyiségű főtt céklát kockázunk, és a majonézt tejföl helyett joghurttal dúsítjuk - mindezt a fogyókúra jegyében. Dió helyett apróra vágott pirított földimogyoróval készítettem, mert csak az volt itthon. A végeredményt úgy hívtam: Barbie-saláta, mert ugyebár a cékla szép rózsaszínűre varázsolja az öntetet.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.02.10. 14:06:35

@Csillák Csillája: ez jó, Barbie-saláta... :) A variációk száma egyébként tényleg végtelen, bármit lehet, ami ízlik. Nálunk a joghurt T miatt tiltólistás... bár néha egyszerűen nem mondom meg neki :)

Csillák Csillája 2012.02.10. 14:22:39

@eszterlánc21:
És amikor nem mondod meg neki, ugyanolyan jóízűen megeszi és csodák csodája, olyankor nem is hajtja meg...
süti beállítások módosítása