Szégyen szemre... De annyira kíváncsi voltam, hogy vajon tényleg működik-e a dolog, porból krémest készíteni! Már jó pár hete megvettem, de végül most adódott alkalom. Mindenben a használati utasítás szerint jártam el és meglepően jó lett a végeredmény. Szép is, finom is. A fiam kicsit pudingosnak tartotta a krémet, a cukrászdai tényleg habosabb állagú, de kb. ennyit lehetett vele kötekedni. No meg az E betűk persze, de néha talán belefér ennyi...
25 dkg leveles tésztából 2 db 20x30-as lapot nyújtottam, villával megszúrkáltam és 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütöttem. A lapok sülés közben kicsit összementek, így az eredetileg használni szándékozot tepsi nem jöhetett szóba. Egyébként sem tudom, abból hogyan varázsoltam volna ki a sütiket... Szerencsére találtam egy pont megfelelő méretű dobozt, aminek a tetejét levágtam, alufóliával kibéleltem, ebbe tettem az egyik tésztalapot.
1 csomag krémes krémport
8.5 dl tejjel 1 perc alatt habosra kevertem (a használati utasítás szerint 8-9 dl-t használhatunk, ha több a tej, krémesebb lesz) és a tésztalapra halmoztam. A másik tésztalapot 12 kockára vágtam, így helyeztem el őket a krém tetején. Minimum 1 órára hűtőbe kell tenni, utána szeletelhető. Én úgy csináltam, hogy a doboz oldalait levágtam, így egyszerűen ment a dolog. Ha lesz legközelebb, akkor kisebb lapokat sütnék, hogy még magasabb legyen krém.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2012.02.06. 05:22:16
Jó lett?