Krumplis muffin

Címkék: krumpli köret muffin sós csemege

2012.03.14. 08:30

A sós muffinokat talán még jobban szeretem, mint az édeseket. Mégpedig azért, mert kiváló pogácsahelyettesítők és míg egy jó pogácsa elkészítése hosszú órákat vehet igénybe, addig a muffin sokkal hamarabb elkészül. Ráadásul nem csak sós csemegeként, hanem köretként is ehetjük, különösen szaftos húsok mellé. Ez a krumplis változat pedig nagyszerűen alkalmas maradék krumplipüré felhasználására is. Mert a krumplipüré csakis frissen jó. A krumplis muffin pedig langyosan.

kb 15 dkg krumplipürét kikeverek

1 tojással,

0.5 dl olajjal,

2,5 dl tejjel,

1 teáskanál sóval, fűszerezhető

borssal, szerecsendióval. Hozzáadok

25 dkg lisztet és

fél csomag sütőport, majd

10-15 dkg reszelt sajtot. A muffin formákat kivajazom, ezekbe halmozom a tésztát, majd 190 fokon 25 percig sütöm. Mi ezúttal kötretként ettük, medvehagymás nyúlpecsenyével.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr54312974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.