Anyukám meggyes pitéje. Szép és finom. Mi kell ennél több? 

habos meggyes.JPG

25 dkg Rámát kikevert

25 dkg cukorral (ennek mennyisége a meggy édessége függvényében csökkenthető) és

6 tojás sárgájával. Utána adott hozzá

40 dkg lisztet

1 csomag sütőporral elkeverve, majd annyi

tejet (1-1.5 dl), hogy viszonylag  sűrű masszát kapjon.

kb 1.5 kg meggyet kimagozott, majd sorba rakott a tetején és 180 fokon majdnem készre sütötte. Ekkor

6 tojás fehérjéből

6 kanál cukorral és

fél citrom levével kemény habot vert, amit a tészta tetejére simított, amit kissé rásütött. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr414611153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.