Narancsos, gyömbéres keksz

Címkék: Címkék

2012.12.03. 08:30

Isteni finom. Tény, hogy a gyömbért nem árt szeretni hozzá. De akinél ez meg van, az oda lesz ezért a sütiért is. Aki pedig nem annyira kedveli, az egész nyugodtan hagyja ki. Vagy cserélje le valami másra. Mert maga a kekszalap nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, aztán pedig roppanós és finom, tényleg keksz. A recept a Nők Lapja Konyhája októberi számából van.

gyömbéres, narancsos keksz.JPG

10 dkg puha vajat keverjünk habosra

10 dkg porcukorral, majd

1 tojással is. Tegyünk hozzá

25 dkg lisztet  és

1 púpozott teáskanál sütőport,

reszelt citromhéjat (vagy narancs, vagy mandarin héjat, ha ahhoz van kedvünk, vagy az van otthon),

7.5 dkg kandírozott narancshéjat és

2.5 dkg kandírozott gyömbért (helyette reszelhetünk bele frisset is). Gyúrjuk össze a tésztát, formázzunk belőle hengert és tegyük be egy fél órára a hűtőszekrénybe. A megdermedt tésztát aztán szeleteljük 4-5 miliméteres korongokra ( ha vastagabbra sikerül vágni, utána is szétnyomhatjuk egy kicsit...), majd süssük 10-12 percig 180 fokon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr544923302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása