Elég pár nap hűvösebb idő és máris kívánja az ember a tartalmasabb ételeket... Például a csülköt. Ezúttal jóval ráérősebb módot választottam az elkészítésre, mint a múltkor. A hosszabb idő ellenére kifejezetten háziasszonybarát ez a verzió, hiszen az előző esti…

A történet a szokásos. Van itthon körte és kéksajt és kéne valami leves... És mivel a körte és a kéksajt bizonyítottan jó együtt, nem is nagyon haboztam, hadd szóljon! Azért kissé félve tettem a férjem elé, de megette simán, sőt megkapta a "nem is rossz" minősítést.…

Pite négyféle feltéttel

2012.09.25. 08:30

Sőt, szinte már quiche, hiszen a tészta alap akár erre is feljogosítana, de inkább hagyjuk ezt, semmi kedvem ezen vitatkozni senkivel. És hogy miért négyféle feltéttel? Nagyon egyszerű. Eleve a sokféle, de önmagában kevés maradék felhasználására született a pite ötlete. No meg…

Alapvetően igyekszem mű dolgok nélkül sütni, főzni, de néha azért megadom magam. Mert csak így lesz bizonyos dolgoknak "olyan" íze. Tipikus példa volt erre a házi gesztenyepürém, ami mindaddig finnyázás tárgya volt, míg bele nem került a rum aroma... Hasonló a helyzet a…