Mit is mondhatnék erről a sütiről... Nem a cukrászművészet csúcsa, de az elkészítés gyorsaságában és a mosogatnivaló gyártás minimalizálásában nagyon ott van! Többször belefutottam már ebbe a "csodasütinek" nevezett édességbe, aztán most értem idáig, hogy el is készítsem.  A süti jó. Nem mindenkinek fog bejönni a tejföl savanykás íze, különösen nem ebben a csokis-vaníliás verzióban, de egyszer érdemes kipróbálni, mert ha bejön, akkor ez a verhetetlen kategória. Nem kell sem sütni, sem főzni, még kevergetni is éppen hogy csak. Mondjuk a várakozási idő azért negatívum.... Akinek mégsem jönne be a savanykás íz, annak két javaslatom van. Vagy a tejföl kicserélése mascarponéra (hm, közeledünk a tiramisuhoz...), vagy pedig gyümölcsösre hangolni az ízesítést, ebben az esetben nem fog kilógni a savanyú lóláb.

tejfölös kekszes süti.JPG

Szükség lesz 

75-80 db (kb 30 dkg) négyszögletes háztartási kekszre,

90 dkg tejfölre

édesítőszerre (cukor, méz, nádcukor, xilit, kinek mi),

3 evőkanál kakaóra és 

valamilyen vanília ízt adó anyagra (vanília kivonat, aroma, vaníliás cukor). Ezen kívül már csak egy 20x30-as tepsi és egy kisebb tál szükséges és már kezdhetjük is. Majd max 10 perc elteltével be is fejezhetjük...

Tehát, az ügymenet. 1 sor keksz a tepsibe, vaníliás krém elkészítése a tálban (35 dkg tejföl összekeverése mondjuk 1 evőkanál mézzel, 1 evőkanál xilit/eritritol keverékkel, ízesítés vanília aromával), krém elhelyezése a kekszen. Újabb sor keksz, majd csokis krém elkészítése (35 dkg tejföl összekeverése 3 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál nádcukorral), krém kekszre kenése. Végül a 3. réteg keksz következik, amit ismét krémmel (20 dkg tejföl és 1 evőkanál nádcukor) vonunk be. Szórunk rá három csíkban kakaóport, villával cirmosra igazítjuk, aztán mehet a hűtőbe néhány óra hosszára. Nálunk az első kóstolásra 4 óra múltán került sor, ekkor volt a majdnem kategória. Másnap délre viszont olyan volt amilyennek lennie kellett, egy jól vágható krémes sütemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr25165815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kági 2013.03.25. 12:35:29

Ha a tejföl felét lecseréled tejszínre (habbá verve, na bumm, plusz 5 perc robotgéppel), akkor már sokkal kevésbé lesz savanykás. És ha a kakaós rétegbe fagyasztott meggyet is beledobálsz, a maradék savasság is értelmezhetővé válik.