Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nincs gondom a beigli sütésre, ez az anyukám reszortja mióta világ a világ... Sokan sokféleképpen készítik, nekem ez az igazi. Még úgy is, hogy nem vagyok beigli rajongó. De karácsonyra egy szelet akkor is jár...

beigli mamitól másolata.jpg

A tészta:

1 kg lisztet össze kell gyúrni

25 dkg margarinnal

8 dkg cukorral

1 tojással

fél dkg sóval

kb 4 dl tejjel, valamint ebben a tejben felfuttatott

5 dkg friss élesztővel.  1 órát kelesztjük, majd 6 részre osztjuk a tésztát. Részenként tepsi méretűre nyújtjuk és megtöltjük a következőképpen készülő töltelékkel.

Diós:

0.5 kg darált diót felfőzzük

2 dl vízből és

26 dkg cukorból készült sziruppal, hozzá adunk

1 almát lereszelve, ízesítjük

fahéjjal, reszelt citromhéjjal.

Mákos:

2 dl vízből és

26 dkg cukorból szirupot főzünk, ezzel főzzük fel a 

0.5 kg darált mákot, ebbe is teszünk 

1 almát reszelve és/vagy 1-evőkanál baracklekvárt,

reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Ha készen van a 6 rúd, tepsibe tesszük, megkenjük tojással, az oldalát megszurkáljuk, majd 1 órán át sütjük mérsékelt tűzön.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr145702656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenóbia 2014.02.03. 21:33:39

Szia! :)

Meghívtalak játszani, hátha van hozzá kedved, mert nagyon szeretem a blogodat! :)
itt a részletek:
zenobia.blog.hu/2014/02/03/a_sutik_mogott_ismerkedos_jatek