Eszterlánc főz - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/29/linzer_9/full_commentlist/1#c36189534
Válasz erre: Linzer
2018-11-24T16:53:54+01:00
2018-11-24T16:53:54+01:00
Sujtó Mariann
http://blog.hu/user/910379
Én ezt a receptet készítem évek óta! Mióta a kisfiam megszületett ezzel várjuk a mikulást! Az idén is ez készül!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/03/ricottas_pogacsa/full_commentlist/1#c35842971
Válasz erre: ricottás pogácsa
2018-09-17T11:25:11+02:00
2018-09-17T11:25:11+02:00
Irén Törökné
http://blog.hu/user/1221005
Tetszik a recept, ma megsütöm.☺
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/06/14/tejfolos_ujkrumpli/full_commentlist/1#c35454967
Válasz erre: tejfölös újkrumpli
2018-07-01T21:39:01+02:00
2018-07-01T21:39:01+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Isteni recept, máris éhes lettem, ahogy csak olvastam. Köszönjük :) <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/">www.ujsagomat.hu/penny-market/</a>
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/10/03/turo_potty/full_commentlist/1#c35236898
Válasz erre: Túró pötty
2018-05-18T17:03:04+02:00
2018-05-18T17:03:04+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Tyűű micsoda recept, ultrafinom, család kedvence lett! Télen lefagyasztom, krémesebbé teszem a csokit és fagyi-falatkaként is kiváló! 5* <br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/">www.ujsagomat.hu/aldi/</a>
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/02/21/toltott_kaposzta_2_savanyu_avagy_a_ferfi_ha_foz/full_commentlist/1#c32260079
Válasz erre: Töltött káposzta 2 - avagy a férfi, ha főz
2017-01-29T17:47:46+01:00
2017-01-29T17:47:46+01:00
sedithm
http://blog.hu/user/350961
Szia, ha jól sejtem, ez a fotó a tied. Itt találtam: <a rel="nofollow" href="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=412400899091647&set=pb.100009652212053.-2207520000.1485708369.&type=3&theater">www.facebook.com/photo.php?fbid=412400899091647&set=pb.100009652212053.-2207520000.1485708369.&type=3&theater</a>
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/29/linzer_9/full_commentlist/1#c24777767
Válasz erre: Linzer
2014-10-19T14:26:01+02:00
2014-10-19T14:26:01+02:00
Sujtó Mariann
http://blog.hu/user/910379
Sütőpor nem kell bele???
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/03/03/zellerszar_kremleves_199/full_commentlist/1#c24262867
Válasz erre: Zellerszár krémleves
2014-08-25T12:25:32+02:00
2014-08-25T12:25:32+02:00
Kun Mária
http://blog.hu/user/893431
Ezt még ma megcsinálom Eszti ! :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c24239719
Válasz erre: Hentes tokány 2
2014-08-22T21:04:33+02:00
2014-08-22T21:04:33+02:00
pusimk
http://blog.hu/user/734004
Keddves Eszterlánc, az eddig átnézett receptek között, a tied nyerte el a tetszésemet. Először is, egyedül nálad olvastam, hogy a hagymát "szálasra vágjuk" <br />
Valóban így és nem kockára. A régi vendéglátó sulis könyvekből is ezt tanultuk.<br />
<br />
Amit nem szoktunk, hogy egyszerre legyen benne sonka és kolozsvári szalonna.<br />
Régen füstölt szalonna és kolozsvári volt benne. <br />
Ma napság azért csinálják sonkával, mert olcsóbb mint a kolozsvári és mindenhol kapható. A jó kolozsvárit ki kell fogni. :)<br />
<br />
Köszönöm a receptet.:)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/26/sos_leben_pacolt_egyben_sult_csulok/full_commentlist/1#c21789447
Válasz erre: Sós lében pácolt egyben sült csülök
2014-02-27T09:58:56+01:00
2014-02-27T09:58:56+01:00
Friss Levegő
http://blog.hu/user/853826
Nagyon gusztusos lett, hétvégén ki fogom próbálni :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/19/isler_1/full_commentlist/1#c21770749
Válasz erre: Isler
2014-02-24T18:09:22+01:00
2014-02-24T18:09:22+01:00
chillking
http://blog.hu/user/39119
ne haragudj, ez nekem publikusnak tűnik.<br />
Akkor figyi: Nagyon szép guszta lett, köszi hogy sikerült lekapnod! <br />
@eszterlánc21 az internet globális, nem akartalak megbántani.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/19/isler_1/full_commentlist/1#c21770692
Válasz erre: Isler
2014-02-24T18:00:25+01:00
2014-02-24T18:00:25+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/19/isler_1?fullcommentlist=1#c21770658" class="reply_nick_39119" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21770658 );">@chillking</a>: mars haza, jó modort tanulni. kritizálni lehet, de nem tűröm, hogy az én "házamban" a földre köpködj
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/22/koromporkolt/full_commentlist/1#c21746022
Válasz erre: Körömpörkölt
2014-02-23T19:38:39+01:00
2014-02-23T19:38:39+01:00
Ádám
http://blog.hu/user/803954
NO krumpli! Évek óta nem ettem, de nagyon szeretem. De ugyan úgy finom a füstölt csülök s a zúza pörkölt, amiket ritkán, de eszem, leginkább kenyérrel s savsággal.<br />
(a szőrt te magad pörzsöld le!)<br />
<br />
Jó étvágyat!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/22/koromporkolt/full_commentlist/1#c21742157
Válasz erre: Körömpörkölt
2014-02-23T09:17:58+01:00
2014-02-23T09:17:58+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
Nekem is nagy kedvencem, bár kerülnöm kell az ilyen kajákat és a kenyeret is. Az én ízlésem szerint a krumpli csak elrontja én is az első hozzászóló véleményén vagyok kenyérrel tunkolva. Kissé csípősen szeretem és jó kis dinnyesavanyúságot mellé, vagy koviubit.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/22/koromporkolt/full_commentlist/1#c21741747
Válasz erre: Körömpörkölt
2014-02-23T05:01:40+01:00
2014-02-23T05:01:40+01:00
Sandor Szigeti
http://blog.hu/user/849447
Én is nagyon szeretem, de csakis az általam disznó perzselővel csoki barnára pirított és fehérre csutakolt tisztítási technikával előkészítettet. Így egészen más az íze is. Nem olyan hentes vagy húsbolt szagú. A szőrt itt speciel én sem szeretem.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/22/koromporkolt/full_commentlist/1#c21740898
Válasz erre: Körömpörkölt
2014-02-22T23:11:16+01:00
2014-02-22T23:11:16+01:00
colonel pondró
http://blog.hu/user/308689
A világ legfinomabb kajája. Mondjuk személy szerint csakis friss fehér kenyérrel tunkolva szeretem. A krumpli nekem ehhez nem passzol. Egy valami van ami felér vele. A rántott sertés(borjú)láb.:-)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21734114
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T21:40:35+01:00
2014-02-21T21:40:35+01:00
elgigante70
http://blog.hu/user/718578
nyugtasson meg valaki, hogy az ott nem piros arany!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21732118
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T16:22:15+01:00
2014-02-21T16:22:15+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520?fullcommentlist=1#c21731499" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21731499 );">@élhetetlen</a>: miért köveznénk? az még töményebben tojásos. kinek a pap, kinek a papné, meg egyszer így, egyszer úgy :)<br />
<br />
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520?fullcommentlist=1#c21731988" class="reply_nick_752942" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21731988 );">@Ez a Nevem</a>: egy sima tojáskrémnél is ezerféle változat lehetséges :) biztos, hogy nagyon jó juhtúróval is!<br />
<br />
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520?fullcommentlist=1#c21731985" class="reply_nick_336540" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21731985 );">@HUN_Sector</a>: :D
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21732085
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T16:18:25+01:00
2014-02-21T16:18:25+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520?fullcommentlist=1#c21731794" class="reply_nick_785877" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21731794 );">@ervin2</a>: ááá, de rövid az eszem :) mustárt tettem bele! :) javítom :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21731988
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T16:05:33+01:00
2014-02-21T16:05:33+01:00
Ez a Nevem
http://blog.hu/user/752942
Próbáljátok ki ezt is. Nagyon finom.<br />
25 dkg juhtúró, 5 kemény tojás finomra reszelve, 1 tk mustár, kicsi só, bors, 1 fej hagyma finomra vágva. / lehet 1 csokor snidling is a hagyma helyett.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21731985
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T16:05:18+01:00
2014-02-21T16:05:18+01:00
(én meg most nézem elírtam. Nem 30 dkg vajat, 3-at akartam írni. Harmad kiló vaj kicsit sok lenne :) )
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21731794
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T15:41:16+01:00
2014-02-21T15:41:16+01:00
ervin2
http://blog.hu/user/785877
Egy kis mustárral még finomabb
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21731499
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T15:05:20+01:00
2014-02-21T15:05:20+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Ajaj! Kövezzetek meg, de csak a villával összetört tojás, só, bors, pici mustár, és tejföl.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21731414
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T14:55:12+01:00
2014-02-21T14:55:12+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520?fullcommentlist=1#c21729847" class="reply_nick_405559" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21729847 );">@Zenóbia</a>: bocsi, hogy nem reagáltam a játékra, el voltam havazva :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21731396
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T14:53:51+01:00
2014-02-21T14:53:51+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520?fullcommentlist=1#c21729903" class="reply_nick_336540" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21729903 );">@HUN_Sector</a>: régebben én is vajjal készítettem, de újabban kalóriákat számolok... és ezzel a vajkrémes cuccal nekem (és a férjemnek is) most ugyanúgy ízlik. Hagyma pedig tényleg mehet bele bármilyen, határt csak az emberek várható közelsége szab :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21729903
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T11:51:55+01:00
2014-02-21T11:51:55+01:00
Vöröshagyma is nagyon jól illik bele, apróra vágva. Én úgy csinálom, hogy kifőzöm a 4 tojást, lekanyarítok egy darab vajat (30dkg), fél fej vöröshagymát összeaprítok, majd egy tálba teszem, villával összepasszírozom, összekeverem, végül megsózom. Aztán mehet is a kenyérre, friss paradicsomkarikákkal.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/21/tojaskrem_520/full_commentlist/1#c21729847
Válasz erre: Tojáskrém
2014-02-21T11:45:36+01:00
2014-02-21T11:45:36+01:00
Zenóbia
http://blog.hu/user/405559
Te jó ég, de szeretem, és de régen ettem! :) Gyerekkori hétvégi reggelikre csinált mindig apukám. :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/18/kocsonya_640/full_commentlist/1#c21715233
Válasz erre: Kocsonya
2014-02-19T12:28:45+01:00
2014-02-19T12:28:45+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Csak egy megjegyzés. Sokan (egy, két személyes háztartás) azért nem főznek kocsonyát, mert két tányérral nem érdemes órákon át vacakolni, több pedig egyszerre nem fogy el, és úgy tudják, nem fagyasztható, mert fagyasztáskor „szétesik”. Fagyasztható, annyit kell tenni, miután kivettük a mélyhűtőből, hogy újra kell olvasztani. Nem felfőzni, csak felolvasztani, akár mikróban, és akár a műanyag dobozból átönteni egy szép tányérba, Újradermed, és olyan lesz, mint újkorában.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/18/kocsonya_640/full_commentlist/1#c21714938
Válasz erre: Kocsonya
2014-02-19T11:46:55+01:00
2014-02-19T11:46:55+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Gyönyörű tiszta lett, gratulálok hozzá!<br />
<br />
Én így készítem (ha legközelebb kipróbálnád):<br />
<a rel="nofollow" href="http://motoroskonyhaja.blog.hu/2014/01/05/kocsonya_es_abalt_sertesfej">motoroskonyhaja.blog.hu/2014/01/05/kocsonya_es_abalt_sertesfej</a>
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/18/kocsonya_640/full_commentlist/1#c21713008
Válasz erre: Kocsonya
2014-02-19T00:45:33+01:00
2014-02-19T00:45:33+01:00
A biztos utas
http://blog.hu/user/831123
Disznóköröm, hát, nem tudom...<br />
Pont olyan műfaj, mint a kutya. Egyszer jópofa meg egzotikus meg minden(evő jószág) csak rendszerben azért kicsit meleg szerintem :D
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/18/kocsonya_640/full_commentlist/1#c21712533
Válasz erre: Kocsonya
2014-02-18T22:58:20+01:00
2014-02-18T22:58:20+01:00
martineden
http://blog.hu/user/825799
hagyományos perzselt disznóból származik,,,,,hagyomanyosan forrazzak a disznot,akkor jon ki a szor tovestol es esetleg utana meg porzsolik is.Ma mar altalaban csak porzsolik es ezert a szor tove a borben marad.Ennek egyreszt a lustasag az oka ,masreszt hogy nincs disznoolo tekno,amit egy fatorzsbol faragtak azelott a teknovajok
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/04/angol_citromkrem_lemon_curd/full_commentlist/1#c21648749
Válasz erre: Angol citromkrém (lemon curd)
2014-02-10T08:21:37+01:00
2014-02-10T08:21:37+01:00
hangyafeleség
http://blog.hu/user/850045
Tegnap készült egy adag. :-)<br />
Tényleg nagyon finom! Full citromos, de nekem nagyon bejön. Páromnak nem, de ezt gondoltam, hogy így lesz. Míg kelt az inkább neki való fánknak a tésztája, addig ezt magamnak összedobtam. Megkóstoltam úgy is, hogy a fánkra kentem belőle. Hmmm...
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/08/vajkrem_hazilag/full_commentlist/1#c21640257
Válasz erre: Vajkrém házilag
2014-02-08T20:09:54+01:00
2014-02-08T20:09:54+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
Érdekességként: Egy ismerősöm a vajkrémet tejföl és keményítő, valamint fűszerek hozzáadásával készíti. <br />
<br />
Régen, mikor még fogyasztottunk tejterméket, kovászos uborkát, fokhagymát és egy kevés kaprot turmixoltam össze és ezt kevertem ki a vajkrémmel. Olyan volt, mint az egyik legismertebb margarinmárka creme bonjur-ja.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/04/angol_citromkrem_lemon_curd/full_commentlist/1#c21619673
Válasz erre: Angol citromkrém (lemon curd)
2014-02-06T11:57:01+01:00
2014-02-06T11:57:01+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/04/angol_citromkrem_lemon_curd?fullcommentlist=1#c21618503" class="reply_nick_850045" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21618503 );">@hangyafeleség</a>: két hétig már eljutottam vele a hűtőben, kutya baja! :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/04/angol_citromkrem_lemon_curd/full_commentlist/1#c21618503
Válasz erre: Angol citromkrém (lemon curd)
2014-02-06T09:31:04+01:00
2014-02-06T09:31:04+01:00
hangyafeleség
http://blog.hu/user/850045
Szia!<br />
Meddig tartható el a hűtőben ez a finomság? (Volt már lehetőséged tesztelni?)<br />
Szerintem egyedül falnám, a párom sajnos nem igazán kedveli a citromot :-(<br />
(persze a barátnőmnek tutira vinnék belőle)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/12/21/dios_es_makos_beigli_avagy_anyukam_foztje/full_commentlist/1#c21598154
Válasz erre: Diós és mákos beigli - avagy anyukám főztje
2014-02-03T21:33:39+01:00
2014-02-03T21:33:39+01:00
Zenóbia
http://blog.hu/user/405559
Szia! :)<br />
<br />
Meghívtalak játszani, hátha van hozzá kedved, mert nagyon szeretem a blogodat! :)<br />
itt a részletek:<br />
<a rel="nofollow" href="http://zenobia.blog.hu/2014/02/03/a_sutik_mogott_ismerkedos_jatek">zenobia.blog.hu/2014/02/03/a_sutik_mogott_ismerkedos_jatek</a>
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/12/11/lencsefozelek_588/full_commentlist/1#c21275413
Válasz erre: Lencsefőzelék
2013-12-20T20:19:37+01:00
2013-12-20T20:19:37+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/12/11/lencsefozelek_588?fullcommentlist=1#c21255344" class="reply_nick_200377" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21255344 );">@horbor</a>: igazad van, javítom :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/12/11/lencsefozelek_588/full_commentlist/1#c21255344
Válasz erre: Lencsefőzelék
2013-12-18T14:20:51+01:00
2013-12-18T14:20:51+01:00
horbor
http://blog.hu/user/200377
Mármint, hogy feltét. A köret maga a főzelék, nem? :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/12/02/avagy_amit_soha_tobbe/full_commentlist/1#c21250121
Válasz erre: Pangasius, avagy amit soha többé
2013-12-17T18:02:40+01:00
2013-12-17T18:02:40+01:00
agymosott fideszbirka
http://blog.hu/user/836034
sajnos nagyon elrettentő videokat látni a youtube-on a tenyésztés körülményeiről, én nem mernék nekiállni....
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/12/13/sztrapacska_324/full_commentlist/1#c21225512
Válasz erre: Sztrapacska
2013-12-13T12:21:39+01:00
2013-12-13T12:21:39+01:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.osszesrecept.hu/">www.osszesrecept.hu/</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@osszesrecept.hu
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/30/vadas_ahogy_en_szeretem/full_commentlist/1#c21197895
Válasz erre: Vadas - ahogy én szeretem
2013-12-08T19:41:33+01:00
2013-12-08T19:41:33+01:00
Érdekes. Persze ízlések és pofonok. Nálunk pedig azóta fogy el a húslevesben főtt hús, hogy lábszárból csinálom. A többi száraz nekik.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/11/19/makos_citromos_suti/full_commentlist/1#c21196881
Válasz erre: Mákos, citromos süti
2013-12-08T15:50:34+01:00
2013-12-08T15:50:34+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/11/19/makos_citromos_suti?fullcommentlist=1#c21055802" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21055802 );">@Krutzifix</a>: így is pont eléggé "mentolos" az íze, nem borzolom tovább a család idegeit :) csak magamnak úgy készíteném.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/30/vadas_ahogy_en_szeretem/full_commentlist/1#c21196877
Válasz erre: Vadas - ahogy én szeretem
2013-12-08T15:49:14+01:00
2013-12-08T15:49:14+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/30/vadas_ahogy_en_szeretem?fullcommentlist=1#c21195873" class="reply_nick_711037" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21195873 );">@...elmúlik...</a>: nálunk nem... mondjuk én nyakból is szeretem, de a fiam arra is húzza az orrát.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/30/vadas_ahogy_en_szeretem/full_commentlist/1#c21195873
Válasz erre: Vadas - ahogy én szeretem
2013-12-08T11:39:21+01:00
2013-12-08T11:39:21+01:00
Nem rossz. Egyszer próbád ki marhalábszárral, mindenki jobban fogja szeretni :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/19/vajteszt/full_commentlist/1#c21157890
Válasz erre: Vajteszt
2013-12-02T22:32:29+01:00
2013-12-02T22:32:29+01:00
contractor
http://blog.hu/user/261348
Csak a Polders. Nálam négy éve - amióta felfedeztem - visz mindent, pedig 5 országban, két kontinensen éltem már min. 1 évet országonként.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/11/19/makos_citromos_suti/full_commentlist/1#c21055802
Válasz erre: Mákos, citromos süti
2013-11-20T08:18:43+01:00
2013-11-20T08:18:43+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Van valami különös oka, hogy a cukornak csak a fele eritritol? Lehet esetleg az egész is? (Figyelembe véve, hogy édesítő hatása a cukor 60-70%-a...)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/02/22/keksz_avagy_kokuszgolyo/full_commentlist/1#c20697320
Válasz erre: Keksz, avagy kókuszgolyó
2013-09-29T21:12:17+02:00
2013-09-29T21:12:17+02:00
Csillák Csillája
http://blog.hu/user/551556
Múltkor fehérborral csináltam kávé nélkül, mert rum nem volt itthon. Alkoholos meggy került a közepére. Finom volt!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20696347
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T19:32:58+02:00
2013-09-29T19:32:58+02:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892?fullcommentlist=1#c20694858" class="reply_nick_379054" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20694858 );">@Semper Fidelis</a>: :)<br />
<br />
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892?fullcommentlist=1#c20695226" class="reply_nick_482580" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20695226 );">@mariablog</a>: Kedves Mária! És vajh melyik alkotórész nem belevaló? És te ezt honnan tudod? Miért kéne elhinnem neked? Amúgy meg igen finom volt, frissen és jó szívvel főztem a családomnak, szóval innentől nem sok jelentősége van annak, hogy szereted -e a megbuherált recepteket :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20695226
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T16:16:41+02:00
2013-09-29T16:16:41+02:00
mariablog
http://blog.hu/user/482580
Nem szeretem az oda nem illő hozzávalókkal megbuherált recepteket.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20694858
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T15:10:05+02:00
2013-09-29T15:10:05+02:00
Semper Fidelis
http://blog.hu/user/379054
A nyereg alá nem lehet semmi hasonlót betenni, mert a ló ledob, mint a sicc. Másrészt, ha puhulna is ott hús, azt még az ősmagyarok sem tudták volna megenni, olyan íze lehet :)))
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20693509
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T10:43:24+02:00
2013-09-29T10:43:24+02:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892?fullcommentlist=1#c20693288" class="reply_nick_289507" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20693288 );">@replikátor</a>: bár kétségtelenül olvastam ilyet is, itt és most ezt viccnek szántam :) de ha van valami linked arról, hogy tényleg mi a csuda is van ezzel a nyereg alatti húsról, azt szívesen venném.<br />
<br />
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892?fullcommentlist=1#c20693410" class="reply_nick_111889" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20693410 );">@ízirájderöcsém</a>: egyértelműen vigyázni kell a sóval egy ilyen ételnél, de ezt csak kóstolgatással lehet belőni, hiszen nincs két egyformán sózott füstölt áru...
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20693418
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T10:22:09+02:00
2013-09-29T10:22:09+02:00
ízirájderöcsém
http://blog.hu/user/111889
Vissza a miatyánk, közben látom a füstölt tarjás sort.<br />
A sós téma így viszont méginkább érvényes :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20693410
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T10:20:46+02:00
2013-09-29T10:20:46+02:00
ízirájderöcsém
http://blog.hu/user/111889
"Fűszerezzük<br />
sóval, borssal"<br />
<br />
Lássuk csak:<br />
<br />
- füstölt szalonna<br />
- kolozsvári szalonna (vagy gépsonka, mi még anno így tanultuk)<br />
- csemege uborka<br />
<br />
...szóval a sóval csak óvatosan! :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20693288
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T09:58:50+02:00
2013-09-29T09:58:50+02:00
replikátor
http://blog.hu/user/289507
lehet viccnek szántad, de ez a nyereg alatt puhított húst faszságról le kellene már szokni... a nyereg alá, az ló sérüléseire raktak húst...
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/09/28/hentes_tokany_892/full_commentlist/1#c20693233
Válasz erre: Hentes tokány 2
2013-09-29T09:45:16+02:00
2013-09-29T09:45:16+02:00
Ketrec_rázza_a_majmot
http://blog.hu/user/236726
Nyami !
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/19/vajteszt/full_commentlist/1#c20665117
Válasz erre: Vajteszt
2013-09-24T13:45:17+02:00
2013-09-24T13:45:17+02:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/19/vajteszt?fullcommentlist=1#c20638547" class="reply_nick_819606" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20638547 );">@Tej Terméktanács</a>: értem én, hogy az a dolguk, hogy védjék a termelőket. Sőt, a magyar termelők védelmével kifejezetten egyet értek! De egy pár száz fős napi látogatottságú, hobbiból készülő blog esetében a fenti levél némileg túlzásnak tűnik. Pláne úgy, hogy mi a magyar vajakat kifejezetten szeretjük, mint az a tesztemből is kiderült :) Ezzel együtt szívesen részt veszek akár tesztelésben, akár gyárlátogatásban, rajtam ne múljon a magyar tejipar versenyképessége! :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/19/vajteszt/full_commentlist/1#c20638547
Válasz erre: Vajteszt
2013-09-19T15:16:12+02:00
2013-09-19T15:16:12+02:00
Tej Terméktanács
http://blog.hu/user/819606
Tisztelt Szerkesztő Asszony!<br />
Tisztelt Szerkesztő Úr!<br />
<br />
Az elmúlt hónapokban egyre több tej és tejtermék összehasonlító teszt jelent meg a hazai sajtóban, különösen az internetes oldalakon.<br />
<br />
Mivel az Ön által üzemeltetett internetes honlapon/blogon is található ilyen (<a rel="nofollow" href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/19/vajteszt#comment-form)">eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/19/vajteszt#comment-form)</a>, az alábbiakra szeretném felhívni szíves figyelmét. <br />
<br />
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a hazai tejipar kétharmadát képviseli, emellett a kézműves sajtkészítőket képviselő legjelentősebb egyesületet is a tagjaink között bírhatjuk. <br />
<br />
A közelmúltban a szervezetünkben felmerült néhány súlyos kifogás az összehasonlító tesztekkel kapcsolatosan. Ezek közül a legfontosabbak a következők:<br />
<br />
− nem derül ki, hogy kik, milyen körülmények között, milyen szakképzettséggel, milyen tapasztalattal végzik el a teszteket,<br />
− gyakran tűnik úgy, hogy a tesztek mögött egy versenytárs termelő egyéni gazdasági/piaci érdekei állhatnak (ugyanakkor jól tudjuk, hogy Magyarországon tilos valótlan tény állításával, vagy híresztelésével, valamint valós tény hamis színben feltüntetésével a versenytárs jó hírnevét, vagy hitelképességét sérteni, illetőleg veszélyeztetni),<br />
− az összehasonlított termékek kiválasztásnak módja nem objektív, illetve nem reprezentatív,<br />
− az összehasonlítások gyakran félrevezető címekkel, a szabad véleményformálás és a jó ízlés ’határát’ átlépő tartalommal jelennek meg.<br />
<br />
Tagságunk álláspontja értelmében ezek a cikkek - egyes esetekben - súlyos gazdasági károkat okozhatnak, így felmerült már a jogi úton történő kártérítési igény megfogalmazása is. <br />
<br />
Sajnálatos tény, hogy az összehasonlító cikkekről nem olvasható sehol sem, hogy az általuk hátrányosan érintett cégek, illetve egyes elmarasztalt termékek előállítói - az európai uniós és a hazai élelmiszerbiztonsági előírások maradéktalan betartása mellett - egészséges élelmiszert állítanak elő, továbbá valós piaci/fogyasztói igényeket elégítenek ki.<br />
<br />
Szeretném felajánlani Önnek az együttműködésünket a tej és tejtermék összehasonlító tesztek korrekt lebonyolításához. A Terméktanács többek között kész – a gasztronómiában, a tejtermék előállításban, érzékszervi bírálatokban jártas – szakértőket javasolni, illetve biztosítani. Készek vagyunk a tesztek környezeti feltételeinek biztosításában is együttműködni. Amennyiben igény van rá – tejfeldolgozóban még nem járt, de tejterméket bíráló – újságírók számára üzemlátogatás megszervezésében is készek vagyunk közreműködni.<br />
<br />
A jövőbeli együttműködésünk eredményeképpen az összehasonlítások a szakmai közvélemény szemében hitelesebbé válhatnának, eközben a fogyasztók számára valós képet adhatnának. Az így ’komolyabbá’ tett összehasonlítások nem gerjesztenének indokolatlan ellentétet a hazai tejágazat szereplői között.<br />
<br />
Mivel mindannyiunk célja a fogyasztók megfelelő tájékoztatása, bízom jövőbeli együttműködésünkben.<br />
<br />
Budapest, 2013. szeptember 19. <br />
<br />
Üdvözlettel, <br />
<br />
Lukács László<br />
ügyvezető igazgató
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/05/turos_szilvas_lepeny/full_commentlist/1#c20553566
Válasz erre: Túrós, szilvás lepény
2013-09-06T21:35:47+02:00
2013-09-06T21:35:47+02:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/05/turos_szilvas_lepeny?fullcommentlist=1#c20553487" class="reply_nick_817448" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20553487 );">@Timi Kupai Szabó</a>: Szerintem nem lesz nagy probléma, ha tejet használsz tejföl helyett. Valószínűleg kevesebb kell majd belőle, hogy ne legyen túl híg a tészta.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/05/turos_szilvas_lepeny/full_commentlist/1#c20553487
Válasz erre: Túrós, szilvás lepény
2013-09-06T21:21:52+02:00
2013-09-06T21:21:52+02:00
Timi Kupai Szabó
http://blog.hu/user/817448
Szuper ez a recept, megsütöttem, nagy sikerem volt. köszönöm! Kérdésem az lenne, hogy a tejfölt kihagyhatom-e, mert az elfogyott és reggel korán sütném a következő adagot. Esetleg egy kis tejcsi helyette? Köszönöm válaszát.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/07/10/vorosborban_sult_meggy/full_commentlist/1#c20194218
Válasz erre: Vörösborban sült meggy
2013-07-11T21:33:52+02:00
2013-07-11T21:33:52+02:00
micsoda?
http://blog.hu/user/369823
Nagyon finom lehet, de 2 órás sütés egy üveg finomságért nekem drága.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/07/10/vorosborban_sult_meggy/full_commentlist/1#c20191822
Válasz erre: Vörösborban sült meggy
2013-07-11T14:31:12+02:00
2013-07-11T14:31:12+02:00
anima_trix
http://blog.hu/user/308095
nagyon fincsa lehet
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/06/lecso_36/full_commentlist/1#c20161158
Válasz erre: Lecsó
2013-07-06T11:37:17+02:00
2013-07-06T11:37:17+02:00
lordgomba
http://blog.hu/user/798979
nálunk is lecsó volt :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/2013/07/05/lecso_turos_tesztaval">kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/2013/07/05/lecso_turos_tesztaval</a>
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/07/03/rakott_cukkini_446/full_commentlist/1#c20140694
Válasz erre: Rakott cukkini
2013-07-03T10:29:42+02:00
2013-07-03T10:29:42+02:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Helló,<br />
<br />
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.osszesrecept.hu/">www.osszesrecept.hu/</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Szintén hozzácsatolhatod a te blogodat is. Mi lemásoljuk a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segitségével, majd a recept klikkelése után átirányitja őket a te blogodra. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velem kapcsolatba, szivesen segítek bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Zsoldos Tünde<br />
tunde.zsoldosova@203webgroup.es
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/06/08/nanaimo_szelet_275/full_commentlist/1#c19982971
Válasz erre: Nanaimo szelet
2013-06-08T20:25:19+02:00
2013-06-08T20:25:19+02:00
mildi
http://blog.hu/user/12457
tippem van, de nem zicher: <br />
a keményítő, ami bennük van. <br />
a főzés nélküliben olyan módosított keményítő van, ami már alacsony hőmérsékleten (=főzés nélkül) is megköti a vizet->sűrűsödik (ld. pl. habfix, azokban is hasonló cucc van, hogy a hideg tejszínt is sűrítsék, ezáltal adva több tartást neki), a főzős értelemszerűen csak magas hőmérsékleten sűrűsödik.<br />
a főzés nélkülit ált. nem lehet főzős pudinggal helyettesíteni. kémiai nonszensz. hacsak át nem variálod a receptet.<br />
fordítva nem tudom. lövésem sincs, hogyan viselkedik a főzés nélküli puding, ha felforralom...
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/05/26/epres_turokrem/full_commentlist/1#c19846825
Válasz erre: Epres túrókrém
2013-05-27T12:28:18+02:00
2013-05-27T12:28:18+02:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/05/26/epres_turokrem?fullcommentlist=1#c19845539" class="reply_nick_716665" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19845539 );">@PonyvaMester</a>: nem kötelező cukrozni :)<br />
<br />
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2013/05/26/epres_turokrem?fullcommentlist=1#c19846337" class="reply_nick_384207" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19846337 );">@pdstudio.info</a>: hajlok afelé, hogy a finomított fehér cukorral sajnos van baj... ezzel együtt a mérték a lényeg! :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/05/26/epres_turokrem/full_commentlist/1#c19846337
Válasz erre: Epres túrókrém
2013-05-27T11:21:49+02:00
2013-05-27T11:21:49+02:00
pdstudio.info
http://blog.hu/user/384207
Negédes cukor? :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://idegen-szavak.hu/neg%C3%A9des">idegen-szavak.hu/neg%C3%A9des</a><br />
<br />
Amúgy semmi baj a cukorral, csak nem kell túlzásba esni.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/05/26/epres_turokrem/full_commentlist/1#c19845539
Válasz erre: Epres túrókrém
2013-05-27T09:19:29+02:00
2013-05-27T09:19:29+02:00
PonyvaMester
http://blog.hu/user/716665
Minek elrontani a friss epret és túrót negédes cukrokkal..
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/05/13/csokicseppes_keksz_chocolate_chip_cookie/full_commentlist/1#c19761603
Válasz erre: Csokicseppes keksz (chocolate chip cookie)
2013-05-13T19:37:35+02:00
2013-05-13T19:37:35+02:00
Mészáros Laci
http://blog.hu/user/622009
Szerintem a friss masszából teáskanállal darabokat lehet rakni a tepsire, sülés közben kilapul. Diódarabokkal még finomabb :-)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/03/24/tejfolos_kekszes_suti/full_commentlist/1#c19365145
Válasz erre: Tejfölös, kekszes süti
2013-03-25T12:35:29+01:00
2013-03-25T12:35:29+01:00
kági
http://blog.hu/user/139994
Ha a tejföl felét lecseréled tejszínre (habbá verve, na bumm, plusz 5 perc robotgéppel), akkor már sokkal kevésbé lesz savanykás. És ha a kakaós rétegbe fagyasztott meggyet is beledobálsz, a maradék savasság is értelmezhetővé válik.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/03/04/borzas_turos_vagy_kakaos_turos_turo_rudi_sutemeny/full_commentlist/1#c19231737
Válasz erre: Borzas túrós (vagy kakaós túrós, Túró Rudi sütemény)
2013-03-11T09:29:52+01:00
2013-03-11T09:29:52+01:00
A magyar és a nemzetközi konyha remek egyesítését találtam ebben a gyűjteményben: A magyar úri család konyhája c. Már ez is bizonyítja, hogy a magyar családok nem zárkóztak el anno sem a külföldi finomságoktól. Ajánlom mindenki figyelmébe.(bookline)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/21/csirke_alaple_1/full_commentlist/1#c18872851
Válasz erre: Csirke alaplé
2013-01-22T16:34:53+01:00
2013-01-22T16:34:53+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/21/csirke_alaple_1?fullcommentlist=1#c18860895" class="reply_nick_214128" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18860895 );">@Jetstream</a>: benne van a receptben, én is teszek :) egy darabig a normál húslevesbe is tettem, de onnan kiutálták... a babérlevéllel együtt...
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/21/csirke_alaple_1/full_commentlist/1#c18860895
Válasz erre: Csirke alaplé
2013-01-21T21:33:13+01:00
2013-01-21T21:33:13+01:00
Jetstream
http://blog.hu/user/214128
A húsban/csontban is rengeteg a glutamát, a szervezet meg 4x annyit termel, mint amennyit beviszünk, de azért legyen gonosz :)<br />
<br />
Az alaplébe (én is azt főzök) nem árt rakni egy kis lestyánt, az megadja a leveskocka ízt :D
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/01/19/bonbon_hazilag/full_commentlist/1#c18847485
Válasz erre: Bonbon házilag
2013-01-20T19:49:38+01:00
2013-01-20T19:49:38+01:00
cérnamama
http://blog.hu/user/486202
bizony,ezek a bonbonok fantasztikusan finomak,egyszerüen eltüntek a spájzból, a kisegerek megették !
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/06/almas_hagymas_pulykaragu/full_commentlist/1#c18770740
Válasz erre: Almás-hagymás pulykaragu
2013-01-10T17:37:55+01:00
2013-01-10T17:37:55+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/06/almas_hagymas_pulykaragu?fullcommentlist=1#c11246373" class="reply_nick_132572" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 11246373 );">@betonszamár</a>: ma én is bevetettem a fehérbort a végén. mit mondjak, el nem rontotta :D
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/01/07/szedres_tiramisu/full_commentlist/1#c18763482
Válasz erre: Szedres tiramisu
2013-01-09T21:47:58+01:00
2013-01-09T21:47:58+01:00
nemeth gyorgy
http://blog.hu/user/718700
Tnx! A szedres tiramisu és a csokis keksz rúd (keksz szalámi)tetszett meg első közelítésben, megpróbálom elkészíteni ezeket. Az édességekben eddig ritkábban csalódtam, az eddigi új (számomra ismeretlen) receptötletek kipróbálásakor.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/01/09/boros_malacsult_lassan_sutve/full_commentlist/1#c18756188
Válasz erre: Bőrös malacsült lassan sütve
2013-01-09T09:39:09+01:00
2013-01-09T09:39:09+01:00
cérnamama
http://blog.hu/user/486202
Packázol az ízbimbóinkkal, csorog a nyálunk! Megyünk vendégnek!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/26/halaszle_763/full_commentlist/1#c18681452
Válasz erre: Halászlé
2013-01-02T16:37:24+01:00
2013-01-02T16:37:24+01:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
Gratulálok, nem lehetett rossz...
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/30/muzliszelet_hazilag_662/full_commentlist/1#c18667539
Válasz erre: Müzliszelet házilag
2012-12-31T07:35:57+01:00
2012-12-31T07:35:57+01:00
wmiki
http://blog.hu/user/23738
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/30/muzliszelet_hazilag_662?fullcommentlist=1#c18667435" class="reply_nick_764681" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18667435 );">@durcas</a>: "müzli pehely van itthon"
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/30/muzliszelet_hazilag_662/full_commentlist/1#c18667435
Válasz erre: Müzliszelet házilag
2012-12-31T06:08:40+01:00
2012-12-31T06:08:40+01:00
durcas
http://blog.hu/user/764681
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/30/muzliszelet_hazilag_662?fullcommentlist=1#c18665394" class="reply_nick_23738" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18665394 );">@wmiki</a>: <br />
<br />
"5 dkg vajat olvasszunk össze<br />
<br />
2 evőkanál sűrű mézzel, pár percig forraljuk, majd öntsük a müzlihez..."
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/30/muzliszelet_hazilag_662/full_commentlist/1#c18665394
Válasz erre: Müzliszelet házilag
2012-12-30T21:03:00+01:00
2012-12-30T21:03:00+01:00
wmiki
http://blog.hu/user/23738
müzli pehely van itthon, de azt mi tartja ilyen szépre össze, ha bekeverem?
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/29/vorosboros_szilvalekvaros_marharagu/full_commentlist/1#c18663678
Válasz erre: Vörösboros, szilvalekváros marharagu
2012-12-30T17:37:29+01:00
2012-12-30T17:37:29+01:00
Silbermann
http://blog.hu/user/472813
Hát ez ránézésre nagyon guszta.:) És biztos finom is.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/29/vorosboros_szilvalekvaros_marharagu/full_commentlist/1#c18660787
Válasz erre: Vörösboros, szilvalekváros marharagu
2012-12-30T10:43:43+01:00
2012-12-30T10:43:43+01:00
hasonló elven "működik" az ír részeges marha, de nem pörköltként kell kezdeni:<br />
a cayene borsos liszttel behintett marha kockákat nagyon forró olajban lepirítjuk, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban hagymát dinsztelünk, majd rádobunk összevágott zellert és répát, végül a pirított húst. Az egészet Guiness vagy más jó fajta barna sörrel öntjük fel. A sör keserűségét pedig összevágott aszalt szilvával egyensúlyozzuk ki. Persze ennek a receptnek millió variánsa van, egy lehetséges csak a fenti. De szuper ha már unja az ember a hagyományos pirospaprikás cuccokat.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/29/vorosboros_szilvalekvaros_marharagu/full_commentlist/1#c18660341
Válasz erre: Vörösboros, szilvalekváros marharagu
2012-12-30T08:58:09+01:00
2012-12-30T08:58:09+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/29/vorosboros_szilvalekvaros_marharagu?fullcommentlist=1#c18659787" class="reply_nick_18842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18659787 );">@Troll Próféta</a>: a nappalimba sem engedek be olyan embert aki a földre köpköd. nem tetszésedet leszel szíves kulturáltan közölni
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/29/vorosboros_szilvalekvaros_marharagu/full_commentlist/1#c18658973
Válasz erre: Vörösboros, szilvalekváros marharagu
2012-12-29T21:51:31+01:00
2012-12-29T21:51:31+01:00
NeDuddGi
http://blog.hu/user/382419
Őőőőő... Izé... Szerintem vörösbor nélkül nincs marhapörkölt, szóval itt csak a szilvalekvár az újítás. Azt viszont ki fogom próbálni, mert jól hangzik.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/12/05/parolt_lila_kaposzta/full_commentlist/1#c18655032
Válasz erre: párolt lila káposzta
2012-12-29T12:26:40+01:00
2012-12-29T12:26:40+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2010/12/05/parolt_lila_kaposzta?fullcommentlist=1#c18651892" class="reply_nick_370175" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18651892 );">@kisQtya</a>: biztosan jó így is, de nálunk a római kömény tiltólistás :(
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/03/12/csulok_pekne_modra_3/full_commentlist/1#c18655025
Válasz erre: Csülök pékné módra ("gyorsan")
2012-12-29T12:25:41+01:00
2012-12-29T12:25:41+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2011/03/12/csulok_pekne_modra_3?fullcommentlist=1#c18651966" class="reply_nick_370175" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18651966 );">@kisQtya</a>: azóta már nálunk is készült hasonlóan, tényleg még jobb így. ami pedig a zsír és kalória tartalmat illeti... nos igen... inni kell előtte is közben is utána is :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2011/03/12/csulok_pekne_modra_3/full_commentlist/1#c18651966
Válasz erre: Csülök pékné módra ("gyorsan")
2012-12-28T20:53:22+01:00
2012-12-28T20:53:22+01:00
kisQtya
http://blog.hu/user/370175
Én a hús főzőlevét összekeverem egy evőkanál mustárral, borsot teszek bele és ráöntöm a tepsibe lerakott hagymás krumplira, hogy éppen ellepje, majd erre rétegezem a főtt csülköt. (Így nem lesz száraz a krumpli és nem szív magába sok zsírt.<br />
Ez fiatal srácoknak való, nagyon tömény kaja. Lehet rá inni.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2010/12/05/parolt_lila_kaposzta/full_commentlist/1#c18651892
Válasz erre: párolt lila káposzta
2012-12-28T20:44:12+01:00
2012-12-28T20:44:12+01:00
kisQtya
http://blog.hu/user/370175
Én hagyma helyett fokhagymagerezdeket szórok bele, bort nem, csak ecetet használok, szegfűszeg/bors helyett pedig római köményt.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban/full_commentlist/1#c18648401
Válasz erre: Csirkemell falatok kukoricapelyhes bundában
2012-12-28T12:35:34+01:00
2012-12-28T12:35:34+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban?fullcommentlist=1#c18644672" class="reply_nick_332597" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18644672 );">@reqcka</a>: szerintem ez az ízlések és pofonok esete... nekünk pont ez a különlegesen ropogósság tetszett benne. de szájhasogató azért távolról sem volt. a szezámmag is nagyon jó - lenne, ha a kölkök megennék :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban/full_commentlist/1#c18644672
Válasz erre: Csirkemell falatok kukoricapelyhes bundában
2012-12-27T17:32:37+01:00
2012-12-27T17:32:37+01:00
reqcka
http://blog.hu/user/332597
Egy darabig csinálgattam én is, de nagyon szárazra sül a bundája. Ha olajjal vagy olivaolajjal spricceltem, még szájhasogatóbban pirulós lett. A joghurtos/tejfölös pácolás segít, de kívülről kell hozzá valami jó öntet. A natúr kukoricapehely mellé szezámmagot szoktam még hinteni (kis csomagocskában lehet kapni hiperben/szuperben biztos, kisebb üzletekben nem tudom), az nagyon fel tudja még dobni az ízét, és a pirulás is jót tesz neki.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban/full_commentlist/1#c18626051
Válasz erre: Csirkemell falatok kukoricapelyhes bundában
2012-12-23T17:24:51+01:00
2012-12-23T17:24:51+01:00
Bartush
http://blog.hu/user/237140
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban?fullcommentlist=1#c18618656" class="reply_nick_454619" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18618656 );">@eszterlánc21</a>: köszönöm! Eszembe sem jutott volna, hogy ott keressem, a házi sütés részen szoktam keresgélni, persze hiába.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/24/sport_szelet_szeruseg/full_commentlist/1#c18618708
Válasz erre: Sport szelet (szerűség)
2012-12-22T17:27:19+01:00
2012-12-22T17:27:19+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/24/sport_szelet_szeruseg?fullcommentlist=1#c17885387" class="reply_nick_50875" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17885387 );">@Zsalugater</a>: azért aromával, mert ettől lesz megfelelően mű íze :) néha ugyanis engedek a köz nyomásának. én egyébként kubai barna rumot szeretek használni, nagyon szeretem benne azt a nádcukros ízt. azt pedig továbbra sem értem, miért kell bárkit is lehülyézni, aki nem pont úgy csinál mindent, ahogyan te.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/10/22/sajtos_ropogos_taller/full_commentlist/1#c18618663
Válasz erre: Sajtos ropogós tallér
2012-12-22T17:22:21+01:00
2012-12-22T17:22:21+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/10/22/sajtos_ropogos_taller?fullcommentlist=1#c18165041" class="reply_nick_486202" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18165041 );">@cérnamama</a>: internetről rendeltük, amikor a többi konyhai eszközt is.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban/full_commentlist/1#c18618656
Válasz erre: Csirkemell falatok kukoricapelyhes bundában
2012-12-22T17:21:29+01:00
2012-12-22T17:21:29+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban?fullcommentlist=1#c18615413" class="reply_nick_237140" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18615413 );">@Bartush</a>: manapság már gyakorlatilag a legkisebb boltban is, a reggeliző pelyhek, müzlik környékén. ez most épp a Nestlé féle natúr kukorica pehely volt, de a nagy hiperek saját márkás termékei is jók, a fiam legalábbis felváltva eszi őket, hogy egyiket se ne unja meg :)
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/22/csirkemell_falatok_kukoricapelyhes_bundaban/full_commentlist/1#c18615413
Válasz erre: Csirkemell falatok kukoricapelyhes bundában
2012-12-22T08:40:56+01:00
2012-12-22T08:40:56+01:00
Bartush
http://blog.hu/user/237140
Kedves Eszter! Hol lehet kukoricapelyhet kapni?
https://eszterlancfoz.blog.hu/2013/12/15/aprosutemenyek_adventra_karacsonyra_bovitett_kiadas/full_commentlist/1#c18575553
Válasz erre: Aprósütemények adventra, karácsonyra (bővített kiadás)
2012-12-17T21:56:09+01:00
2012-12-17T21:56:09+01:00
Bartush
http://blog.hu/user/237140
Nagyon tetszenek, szinte mindet ki fogom próbálni. Szerintem nemcsak ünnepi időszakban állják meg a helyüket.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/10/22/sajtos_ropogos_taller/full_commentlist/1#c18165041
Válasz erre: Sajtos ropogós tallér
2012-10-29T11:06:34+01:00
2012-10-29T11:06:34+01:00
cérnamama
http://blog.hu/user/486202
Hol szerezted ezt a készüléket?
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/10/17/sutotokos_zsalyas_rizotto/full_commentlist/1#c18075578
Válasz erre: Sütőtökös, zsályás rizottó zsályás, citromos karajjal
2012-10-18T10:09:03+02:00
2012-10-18T10:09:03+02:00
cérnamama
http://blog.hu/user/486202
üdv. rizottó királynő!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/24/sport_szelet_szeruseg/full_commentlist/1#c18007990
Válasz erre: Sport szelet (szerűség)
2012-10-10T12:58:13+02:00
2012-10-10T12:58:13+02:00
O.Ádám
http://blog.hu/user/515369
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/24/sport_szelet_szeruseg?fullcommentlist=1#c17885652" class="reply_nick_159782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17885652 );">@clsdclsd</a>: Mivel a Stroh egy eredetvédett ital (Inländerrum, tessék utánanézni), nem lehet bóvli aromából csinálni, hanem a klasszikus fűszerezést használják hozzá (vanília, mandula, stb.), amivel az Inländerrum legalább 150 éve készül. Ez töményen tökmindegy, mert töményen undorító, de ízesítéskor érezhetően természetesebb, mint a sütőaroma (meg a vele készülő olcsó sütőrum).<br />
<br />
A hagyományos magyar sütikhez egyébként is határozottan Stroh, Spitz vagy más Inländerrum ajánlott, mivel eredetileg is ezt használtak hozzá, nem valódi rumot. Mármint nyilván nincs mindenkinek pénzre rá, de ettől még nem hülyeség.
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/27/csulok_pekne_modra_2_lassan_kenyelmesen/full_commentlist/1#c17908704
Válasz erre: Csülök pékné módra 2 (lassan, kényelmesen)
2012-09-27T13:17:55+02:00
2012-09-27T13:17:55+02:00
anazar
http://blog.hu/user/592563
Ó, jajj nekem, ide érzem az illatát, és patakzik a nyálam!!
https://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/24/sport_szelet_szeruseg/full_commentlist/1#c17885652
Válasz erre: Sport szelet (szerűség)
2012-09-24T21:42:45+02:00
2012-09-24T21:42:45+02:00
clsdclsd
http://blog.hu/user/159782
<a href="http://eszterlancfoz.blog.hu/2012/09/24/sport_szelet_szeruseg?fullcommentlist=1#c17885387" class="reply_nick_50875" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17885387 );">@Zsalugater</a>: El kell hogy keserítselek: a Stroh rum brutális árát a 80% alkoholért fizeted, az ízét pontosan ugyanaz az aroma adja, mint a filléres rumaromának (mégha az alkohol benne tényleg cukornából is van)