Nálunk ebből az egyszerű, magyaros változat a menő, minden egyéb zöldségféle nélkül, csak és kizárólag a gomba ízére koncentrálva. Amit persze egy kis szárított vargánya hozzáadásával még tovább lehet fokozni.
1-2 evőkanál olajat öntök egy lábasba, majd rádobok
1 nagy fej hagymát apró kockákra vágva majd
50 dkg gombát (fehér és barna csiperkét vegyesen) felszeletve.
Sózom, borsozom, egy fokhagyma gerezdet reszelek bele, majd zsírjára sütöm. Közben
1-2 dkg szárított vargányát (egyéb erdei gombát) langyos vízbe áztatok, majd kis darabokra vágom és a levével együtt a lesült csiperkéhez adom. Arra vigyázzunk, hogy az áztató lé végét ne öntsük hozzá, mert homokos lehet... A levest felöntöm vízzel (ill. ha van, akkor húslével, ez esetben még ízesebb lesz a végeredmény) és amíg felforr, addig
2-3 dkg lisztből
ugyanennyi olajból és
1 teáskanál pirospaprikából rántást készítek. Hideg vízzel hirtelen felhígítom és a leveshez öntöm, majd pár percig forralom. Közben kevés vízzel és a főzőlével hígítok
2 dl tejfölt (esetleg tejszínnel vegyesen) és ezt is a leveshez adom. Még egyszer átforralom.
Apróra vágott petrezselyemmel tálalom. 6 adag lesz belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.