Túró pötty

Címkék: édesség túró sütés nélkül

2014.10.03. 15:35

Ez a recept is jó ideje kering már a neten, szemezgetek vele én is régóta de csak most jött el az ideje. Kicsit pepecselős, de Túró Rudi fanoknak kötelező, különösen azoknak, akik már legalább 30-40 éve eszik. Ők ráismernek majd arra a régi-régi ízre...

túró pötty blog.JPG

25 dkg túrót áttörünk

3 csapott (vagy 2 púpozott) evőkanál darált keksszel,

3 evőkanál mézzel (vagy porcukor, vagy eritrit, vagy ezek bármilyen arányú keveréke),

reszelt citromhéjjal. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd nedves kézzel kis, kb 15 gr-os golyókat formázunk, amiket aztán a mélyhűtőbe teszünk fél-egy órára. Annál könnyebb dolgunk lesz, minél keményebbek lettek a golyók. 

150 gr Party tortabevonót (valakinél ezt olvastam, hogy csak ezzel működik és hajlok rá, hogy igaza van) felolvasztunk 

2 ek olajjal. A golyókat fogpiszkálóra szúrjuk, majd megmártjuk a csokiban. Pár perc alatt megdermed és fogyasztható is. A maradékot (nem lesz) tartsuk hűtőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr266756021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.05.18. 17:03:04

Tyűű micsoda recept, ultrafinom, család kedvence lett! Télen lefagyasztom, krémesebbé teszem a csokit és fagyi-falatkaként is kiváló! 5*
www.ujsagomat.hu/aldi/
süti beállítások módosítása