Ez a recept is jó ideje kering már a neten, szemezgetek vele én is régóta de csak most jött el az ideje. Kicsit pepecselős, de Túró Rudi fanoknak kötelező, különösen azoknak, akik már legalább 30-40 éve eszik. Ők ráismernek majd arra a régi-régi ízre...
25 dkg túrót áttörünk
3 csapott (vagy 2 púpozott) evőkanál darált keksszel,
3 evőkanál mézzel (vagy porcukor, vagy eritrit, vagy ezek bármilyen arányú keveréke),
reszelt citromhéjjal. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd nedves kézzel kis, kb 15 gr-os golyókat formázunk, amiket aztán a mélyhűtőbe teszünk fél-egy órára. Annál könnyebb dolgunk lesz, minél keményebbek lettek a golyók.
150 gr Party tortabevonót (valakinél ezt olvastam, hogy csak ezzel működik és hajlok rá, hogy igaza van) felolvasztunk
2 ek olajjal. A golyókat fogpiszkálóra szúrjuk, majd megmártjuk a csokiban. Pár perc alatt megdermed és fogyasztható is. A maradékot (nem lesz) tartsuk hűtőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
takacsveca93 2018.05.18. 17:03:04
www.ujsagomat.hu/aldi/