körözött

Címkék: juhtúró kenyérre kenhető

2010.10.26. 07:30

Mi ezt annak idején sima tehéntúróból készítettük otthon, de a férjem családjában juhtúrót használtak hozzá. Egy kóstolás után én is átálltam ebbe a táborba...

Egyébként is szeretünk mindenféle kenőcét készíteni, amiket aztán akár frissen sült házi péksüteménnyel, akár a több napos kenyér pirítóssá való átlényegítésével szívesen fogyasztunk. És ha még egy kis bor is akad hozzá, akkor a hétköznapi vacsora máris különlegessé lép elő...

20 dkg juhtúrót kikeverünk

10 dkg vajjal, majd ízesítjük

1 kiskanál pirospaprikával,

1 kiskanál mustárral,

1 kiskanál őrölt, vagy egész köménnyel,

1 kisebb fej hagymával, amit egészen apróra vágunk. A hagyma lehet lila is, vörös is ízlés szerint és a mennyisége is nagyban függ a készítő személyétől...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr352331386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása