Mi ezt annak idején sima tehéntúróból készítettük otthon, de a férjem családjában juhtúrót használtak hozzá. Egy kóstolás után én is átálltam ebbe a táborba...
Egyébként is szeretünk mindenféle kenőcét készíteni, amiket aztán akár frissen sült házi péksüteménnyel, akár a több napos kenyér pirítóssá való átlényegítésével szívesen fogyasztunk. És ha még egy kis bor is akad hozzá, akkor a hétköznapi vacsora máris különlegessé lép elő...
20 dkg juhtúrót kikeverünk
10 dkg vajjal, majd ízesítjük
1 kiskanál pirospaprikával,
1 kiskanál mustárral,
1 kiskanál őrölt, vagy egész köménnyel,
1 kisebb fej hagymával, amit egészen apróra vágunk. A hagyma lehet lila is, vörös is ízlés szerint és a mennyisége is nagyban függ a készítő személyétől...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.