Ebből az ételből minden idők legjobbját szerintem a sógorom főzte egy Keleti-főcsatorna parti buliban, esőben, bográcsban... Azért én is igyekszem minden alkalommal, hogy legalább a közelébe érhessek annak a levesnek. Állítólag néha már megközelítem :)
1 fej hagymát felkockázok,
kevés olajon üvegesre párolom, majd rádobom a
fél kg borjú combot kis kockákra vágva.
Sózom, borsozom, teszek bele
egy kicsi babérlevelet,
1-2 szem szegfűborsot. Hozzáadok
kb 25-30 dkg gombát felszeletelve
(és egy kevés szárítot vargányát). Így együtt főzöm őket, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor következnek bele a vegyes zöldségek,
összesen kb fél kiló, sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalé, zöldborsó, brokkoli vagy kelbimbó (nálam most ez utóbbi) vegyesen. Felöntöm vízzel és a biztonság kedvéért dobok bele
1 leveskockát is.
1 púpozott evőkanál lisztet kikeverek
1 kiskanál mustárral és
2-3 dl tejföllel, majd a leveshez adom. Most adom hozzá a
tárkonyt és jól átforalom a levest.
Citromkarikával és
petrezselyemzölddel tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.