Ebből az ételből minden idők legjobbját szerintem a sógorom főzte egy Keleti-főcsatorna parti buliban, esőben, bográcsban... Azért én is igyekszem minden alkalommal, hogy legalább a közelébe érhessek annak a levesnek. Állítólag néha már megközelítem :)

 

1 fej hagymát felkockázok,

kevés olajon üvegesre párolom, majd rádobom a

fél kg borjú combot kis kockákra vágva.

Sózom, borsozom, teszek bele

egy kicsi babérlevelet,

1-2 szem szegfűborsot. Hozzáadok

kb 25-30 dkg gombát felszeletelve

(és egy kevés szárítot vargányát). Így együtt főzöm őket, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor következnek bele a vegyes zöldségek,

összesen kb fél kiló, sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalé, zöldborsó, brokkoli vagy kelbimbó (nálam most ez utóbbi) vegyesen. Felöntöm vízzel és a biztonság kedvéért dobok bele

1 leveskockát is.

1 púpozott evőkanál lisztet kikeverek

1 kiskanál mustárral és

2-3 dl tejföllel, majd a leveshez adom. Most adom hozzá a

tárkonyt és jól átforalom a levest. 

Citromkarikával és

petrezselyemzölddel tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr302395735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása