A múltkori pangasiusos csalódás után, valami tutit szerettem volna... És mert a Sparban igen kedvező áron lehetett vadlazac filéhez jutni, erre esett a válsztásom. Lazaccal pedig szerintem nem lehet mellé fogni. Mindenesetre abban a hétben, míg a fagyasztóból az asztalra került a hal, számtalan elkészítési módon gondolkodtam, hogy aztán mindezekből semmi se valósulhasson meg. Azt hittem, december 16-ra már csak némi kényelmes munka marad és koncentrálhatok a karácsonyra. De ez nem jött össze. Körülöttem tombol az őskáosz és ebből sajnos én sem vagyok képes kivonni magam... Így aztán ebédre fagyasztott krémleves felengedése, fagyasztott lazac natúran elkészítése, maradék sárgarépa megpárolása volt a maximum, amit levelek, telefonok és ügyféllátogatások között be tudtam vállalni. Majd legközelebb kitalálok valami extrát, de így is nagyon finom volt!
A lazacfiléket hagytam félig felengedni, majd
só, bors, citromlé után liszttel szórtam meg a szeleteket és serpenyőben megsütöttem őket.
Közben egy kis maradék
sárgarépát és paszternákot karikáztam fel és
kevés vajon, tengeri algás fűszersóval fűszerezve megpároltam őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.