Ez volt az én egyetlen hozzájárulásom a szilveszteri bulihoz... Hosszú évek óta készítem Lajos Mari: 99 Nyalánkság című könyvében található módon. És teljesen egyetértek vele, ez a kezdő háziasszonyok álma, mert elronthatatlan (egyszerű) és hihetetlenül finom...
4 tojás sárgáját fehéredésig keverek
12 dkg cukorral és
néhány csipet fahéjjal, majd apránként hozzákeverek
50 dkg mascarponét is. Ezután
fekete kávét (hosszú lével) összekeverek rummal (tudom, Amorettoval kéne, de az még sose volt itthon és nem is biztos, hogy szeretnénk...) és ebbe mártogatok bele
kb 30-35 dkg babapiskótát, amikkel először egy körberakok, majd kibélelek egy tálat. Ráhalmozom krém felét, majd még egy réteg piskótát rakok és erre a maradék krémet. Végül alaposan megszórom
kakaóporral. Jót tesz neki, ha áll egy éjszakát és összeérnek, puhulnak benne a dolgok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.